Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E30 (1983 - 1991)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 07-20-2006, 07:53 PM   #1
nismoMan
1st Gear Newbie
 
Join Date: Jun 2006
Location: lewisville north carolina
Posts: 33
alright i got the timing belt off and the car is back together help new problem!!!!!!

alright, first off thanks so much for the help in getting the damper off, i now have the car back together. i went to turn the key and nothing. no gauges no nothing not even a click. so i was like oh **** i must of left my trunk open for the week it had been in my garage! yea i know stupid huh. So i went to hook a jump pack to it and because i was so excited and going to fast i hooked it up backwards because my positive cable is black and my negative cable is a redish marroon color. so yea ****ing retard jokes aside seriously.. i didnt notice anything was wrong until i truned the key and saw smoke coming out of the alternator. after immediatly dropkicking the cables off the battery i hooked it back up correctly and nothing.....not a damn thing. i checked all 1,000,000, fuses in that damn box and not one was blown(strang figured all the fuses would of poped!) but no. so i checked all cables to make sure they werent loose and i also checked to make sure everything was plugged in. still nothing. my question is what components could i have knocked loose that deal with the starting system while i was changing my t belt. also lets say i toasted my alternator wouldnt the car still have gauges and fire and run but just not charge??? i even tried to jump the starter solenoid just to see if the motor would turn and it wouldnt do shit.


wtf is up!!!!
nismoMan is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2006, 09:02 PM   #2
T.Dot_E30
Classifieds Moderator
 
T.Dot_E30's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: T.Dot
Posts: 9,277
Main relay?

One of the 3 relays in the engine compartment, check that.
__________________
T.Dot_E30 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2006, 09:35 PM   #3
nismoMan
1st Gear Newbie
 
Join Date: Jun 2006
Location: lewisville north carolina
Posts: 33
broken ground wire going to the starter relay. i went down to auto zone and got a battery cable and sodered it in and now vroom vroom!!! ... thanks god for my voltage meter. oh yea and my battery is ****ing slap dead, its idling likeat 500 rpm's , i think because it doesnt even have enough juice to fire the ignition lol sounds lik eit has a nastey cam but i willl tackle that problem tomarrow. thanks for your help
nismoMan is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2006, 02:15 AM   #4
Axxe
Over 9 F**KING THOUSAND!!
 
Axxe's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Oakville
Posts: 9,768
Nasty idle = vacuum leak.
__________________

S52|ZF|TRM Coilovers 670/895|Staggered 18" 5's
Axxe is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2006, 02:54 AM   #5
ZiMMie
6th Gear Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: T-Dot
Posts: 9,921
Send a message via ICQ to ZiMMie Send a message via MSN to ZiMMie
bud, u dont know wat the fck u r doing. take the car to mechanic before u blow up that poor motor.


GET UR SELF A MANUAL. HAYNES OR EVEN BETTER, THE BENTLEYS.
__________________


www.StanceFactory.com

Last edited by ZiMMie; 07-21-2006 at 03:20 AM.
ZiMMie is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2006, 12:31 PM   #6
BMW BMXer
Wants a 350 Blazer.
 
BMW BMXer's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Mississauga
Posts: 7,761
Send a message via ICQ to BMW BMXer Send a message via AIM to BMW BMXer Send a message via MSN to BMW BMXer Send a message via Yahoo to BMW BMXer
Whats the deal with the maron wire in the trunk being negative anyway?

That's stupid.
__________________

Stanceiseverything.com
BMW BMXer is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2006, 02:42 AM   #7
nismoMan
1st Gear Newbie
 
Join Date: Jun 2006
Location: lewisville north carolina
Posts: 33
to the ass hole comments suck my dick because it runs now . to the people who actually cared and tried to help. thanks
nismoMan is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2006, 09:27 AM   #8
Jordan
6th Gear Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: MaxBimmer, home of Nazi's,
Posts: 2,478
Send a message via AIM to Jordan
OMFG you have a car that runs now?
Jordan is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2006, 08:18 PM   #9
nismoMan
1st Gear Newbie
 
Join Date: Jun 2006
Location: lewisville north carolina
Posts: 33
lol yea but not good i hate my life!
nismoMan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.