Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > General > General Discussion
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 03-14-2005, 11:42 PM   #1
bimmerchop
3rd Gear Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: CT
Posts: 399
Angry Xenon Problems

Ok, so today I was all excited about finally taking my car out of winter storage, but then my mood switched over from excited to upset because my god damn xenon light bulb on the drivers side went out. Question is, is it the xenon light itself that is f ucked up, or is it a connection problem. Reason why I'm asking is because when I start the car, I have no warning lights on my dash, but as soon as I go to turn the switch for the xenons, what happens is the one on the driver's side flickers on and off really quick for about a second, then stays off, and then the warning light on the dash comes on. The passanger side one is fine. If the bulb really was out, would it still flicker like that? Let me know what you guys think, I don't want to go spend $ on a new xenon light set if it's only a connection problem. Maybe the ballast?

__________________
-------------------------------- Rich

~Rieger CS Sedan~
*ECIS Intake; Remus DTM Exhaust; Shark Injector; RE Power Pulleys; 3.38 Diff w/Z4 finned cover; UUC Performance Organic Clutch & Stage II ltw Flywheel; UUC v.2 springs; Hamann Adjustable Strut; StopTech Stage II Kit
bimmerchop is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2005, 01:28 AM   #2
Daydream///M3
4th Gear Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Toronto
Posts: 688
first things first, swap bulbs from passenger side to driver side and see what happens... a very easy thing to do and will take minutes but will tell you a lot. I used to haev a flickering bulb but when I switched sides, it went away and both bulbs worked.
__________________
Daydream///M3 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2005, 08:04 PM   #3
ara325
holy old school...
 
ara325's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: ny.on.ca
Posts: 2,429
i know this sounds stupid, but try tapping the lense, sometimes my foglight gets testy and won't turn on, but after tapping the lense it works fine.
__________________

ethirty
ara325 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2005, 12:20 PM   #4
bimmerchop
3rd Gear Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: CT
Posts: 399
Thanks for the suggestion guys. I was hoping someone had experienced something like this before I swapped bulbs to test though. It's such a bitch because I'm going to have to remove my ECIS b/c of the heat shield.
__________________
-------------------------------- Rich

~Rieger CS Sedan~
*ECIS Intake; Remus DTM Exhaust; Shark Injector; RE Power Pulleys; 3.38 Diff w/Z4 finned cover; UUC Performance Organic Clutch & Stage II ltw Flywheel; UUC v.2 springs; Hamann Adjustable Strut; StopTech Stage II Kit
bimmerchop is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2005, 12:24 PM   #5
ara325
holy old school...
 
ara325's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: ny.on.ca
Posts: 2,429
How about getting it checked at the dealership?
__________________

ethirty
ara325 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2005, 12:29 PM   #6
bimmerchop
3rd Gear Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: CT
Posts: 399
I was going to, but decided not to. No way in hell will I ever bring my car back to the dealership for service. Not only am I out of warranty, so they'll charge me an arm and a leg, but they also take really bad care of your car when it's in for service. Last time they completely scratched my front bumper, and it took a bit of arguing to get to atleast touch it up. I brought my car to a shop(BMW only garage) yesterday, and the tech there told me right away it was the bulb w/o making sure. he said he's seen that problem before, and he's pretty sure it's the bulb. I'm still a little worried it's the ballast, so I'm going to try and switch the bulbs later on when I have a bit of free time.
__________________
-------------------------------- Rich

~Rieger CS Sedan~
*ECIS Intake; Remus DTM Exhaust; Shark Injector; RE Power Pulleys; 3.38 Diff w/Z4 finned cover; UUC Performance Organic Clutch & Stage II ltw Flywheel; UUC v.2 springs; Hamann Adjustable Strut; StopTech Stage II Kit
bimmerchop is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2005, 08:29 PM   #7
3CAB
2nd Gear Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: toronto
Posts: 113
I have the same problem. I turn on the headlight and it starts to flicker for a bit and them turns off...Please let me know the solution to this problem when u do...thanks
3CAB is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2005, 02:43 PM   #8
ara325
holy old school...
 
ara325's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: ny.on.ca
Posts: 2,429
Quote:
Originally Posted by bimmerchop
I was going to, but decided not to. No way in hell will I ever bring my car back to the dealership for service. Not only am I out of warranty, so they'll charge me an arm and a leg, but they also take really bad care of your car when it's in for service. Last time they completely scratched my front bumper, and it took a bit of arguing to get to atleast touch it up.
It's funny you say that b/c a couple of years ago I had my car at the old Town & Country BMW (just north of Steeles) for a fan belt change etc...it was the closest shop when my belt snapped. When I got it back, there was a huge gash on the front bumper under the kidney grills. I spoke to 2 managers and the mechanic, and then the General Manager. He agreed that they couldn't prove that it was there before I brought my car in (which it wasn't) so they agreed to repaint the front bumper. On top of that, they gave me an e46 323i (this was in 2000) as a loaner for a week. So, in the end, they took care of me, it's just surprising that something like that would happen at a BMW dealership...their mechanics are "factory trained" and the shop bays are design such that there is minimal chance of damage to the car...well obviously I proved that wrong...
__________________

ethirty
ara325 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2005, 06:56 PM   #9
Daydream///M3
4th Gear Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Toronto
Posts: 688
come to think about it, it may be the relay
__________________
Daydream///M3 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2005, 04:41 PM   #10
bimmerchop
3rd Gear Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: CT
Posts: 399
Ok guys. I finally got some free time this afternoon to swap bulbs. A simple bulb swap took me about an hour Simply because 1, I had to remove my ecis intake because the heat shield was in the way, and 2, the clip you have to twist that holds the socket for the xenon bulb was stuck, and I couldn't twist it to pull it out. Anyways... I finally got the "bad" bulb out to test it. I just plugged it into the passanger side socket/ignitor. Went, turned them on, and it did the same shit on that side(flickering, then not turning on). So I figure it's got to be the bulb, right? Not the ballast or relay, or connection. Now I think it's time I upgrade to 6000K xenons. Problem is, after doing some searching, and looking at pics, some show them having a tint of blue, others showing them being pruple. Now i don't want pruple lights on my car and have never seen these in person. Anyone wanna give me some feedback on them? The 8000K might be a little too blue for my taste and also they supposedly really decrease visibility at night when compared to stock, so I've heard.....
__________________
-------------------------------- Rich

~Rieger CS Sedan~
*ECIS Intake; Remus DTM Exhaust; Shark Injector; RE Power Pulleys; 3.38 Diff w/Z4 finned cover; UUC Performance Organic Clutch & Stage II ltw Flywheel; UUC v.2 springs; Hamann Adjustable Strut; StopTech Stage II Kit
bimmerchop is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2005, 08:36 PM   #11
T.Dot_E30
Classifieds Moderator
 
T.Dot_E30's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: T.Dot
Posts: 9,286
6000k
Attached Images
File Type: jpg HPIM1110 (Small).JPG (43.1 KB, 103 views)
__________________
T.Dot_E30 is online now   Reply With Quote
Old 03-18-2005, 09:17 PM   #12
bimmerchop
3rd Gear Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: CT
Posts: 399
^^ See, that looks perfect to me. But then i see other pictures and they seem purple wtf is up with that? I wish there was like a 30 day free trial type of thing with the LOL
__________________
-------------------------------- Rich

~Rieger CS Sedan~
*ECIS Intake; Remus DTM Exhaust; Shark Injector; RE Power Pulleys; 3.38 Diff w/Z4 finned cover; UUC Performance Organic Clutch & Stage II ltw Flywheel; UUC v.2 springs; Hamann Adjustable Strut; StopTech Stage II Kit
bimmerchop is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2005, 01:50 AM   #13
Daydream///M3
4th Gear Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Toronto
Posts: 688
one thing to keep in mind is that most people will post pics of their xenons when they fire them up..... which makes them more blue than any normal running bulb.
Also, pictures tend to make the colour more blue than it really is on most occasions.

If you want an idea of what colour the bulbs look like, try to locate someone witht he bulbs you want and go see them in person.
You might wanna look at Bruces.... they look good in person
__________________
Daydream///M3 is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2005, 02:16 AM   #14
mmpower
2nd Gear Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Toronto
Posts: 141
Thumbs up

I bought some 6000k for my E46 and installed them last night. I will take pics tomorrow evening and post them up!

Btw, I bought mine from www.bimmian.info!
mmpower is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2005, 02:36 AM   #15
Gamite
Moderator
 
Gamite's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Toronto
Posts: 21,083
Quote:
Originally Posted by bimmerchop
^^ See, that looks perfect to me. But then i see other pictures and they seem purple wtf is up with that? I wish there was like a 30 day free trial type of thing with the LOL
I have 6000K and yes, they look purple. I kinda like it though.
__________________
www.gamite.net

Gamite is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.