Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E30 (1983 - 1991)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 10-31-2004, 12:44 PM   #1
stratoayu
2nd Gear Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Vancouver BC
Posts: 52
check engine light....

k sooo my check engine light came on, so i did the test thing, and it came up code 1211, which is my DME Control Unit .... sooo anyone know how i can fix it :| it came on after i put in a AC Schnitzer chip....
stratoayu is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2004, 05:09 PM   #2
Mystikal
Moderator/Event-Coordinator
 
Join Date: Feb 2002
Location: Stance
Posts: 12,754
E-Bay chip?

Have you tried putting the stock one back in?
__________________

@stancejay
Mystikal is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2004, 01:06 AM   #3
stratoayu
2nd Gear Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Vancouver BC
Posts: 52
no, im going to try that tomorow, i hope it works, i got it to turn off when i disconnected the batt, but then it came back on
stratoayu is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2004, 07:41 AM   #4
MarkD
Banned
 
MarkD's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: In Your DME!
Posts: 2,414
Quote:
Originally Posted by stratoayu
k sooo my check engine light came on, so i did the test thing, and it came up code 1211, which is my DME Control Unit .... sooo anyone know how i can fix it :| it came on after i put in a AC Schnitzer chip....
AC Schnitzer chip? They don't even make chips.
Let me guess where you bought that....
MarkD is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2004, 08:30 AM   #5
lightsandsirens
2nd Gear Member
 
lightsandsirens's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Burlington, ON
Posts: 71
I had the "AC" chip too, but I didn't get any codes
Blasted ebay clones!!!
__________________
Gabe
Good bye Japan, hello Bavaria
lightsandsirens is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2004, 01:04 PM   #6
stratoayu
2nd Gear Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Vancouver BC
Posts: 52
awww, man i got hosed hahaha, well w/e it helped my horse out alot... raised the rev limiter too... just this stupid thing is screwing with my check engine light... meh i geuss thats wat i get for buying a 60 dollar chip with the ac schnizter label literally stickered on
stratoayu is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2004, 07:42 PM   #7
T.Dot_E30
Classifieds Moderator
 
T.Dot_E30's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: T.Dot
Posts: 9,283
Quote:
Originally Posted by stratoayu
awww, man i got hosed hahaha, well w/e it helped my horse out alot... raised the rev limiter too... just this stupid thing is screwing with my check engine light... meh i geuss thats wat i get for buying a 60 dollar chip with the ac schnizter label literally stickered on
Take it out, it could cause damage to ur engine, the light is telling you something, like the car is running too rich or lean....or could be something else.


Helped your Horse out alot?
__________________
T.Dot_E30 is online now   Reply With Quote
Old 11-01-2004, 08:27 PM   #8
stratoayu
2nd Gear Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Vancouver BC
Posts: 52
horse power... ya know... it sounds stupid but it actually really did help... but im going to take it out, because yea, i dont wanna **** up my ecu, i would cry
stratoayu is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2004, 01:29 AM   #9
Axxe
Over 9 F**KING THOUSAND!!
 
Axxe's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Oakville
Posts: 9,768
If it only ****ed up your ECU you should be glad.
__________________

S52|ZF|TRM Coilovers 670/895|Staggered 18" 5's
Axxe is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2004, 01:44 AM   #10
stratoayu
2nd Gear Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Vancouver BC
Posts: 52
true enough...
stratoayu is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2004, 05:16 AM   #11
Justin e36
---
 
Justin e36's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: etobicoke
Posts: 12,331
Send a message via ICQ to Justin e36 Send a message via AIM to Justin e36 Send a message via Yahoo to Justin e36
heard a lot of ppls use those fake chips w/o any problems... they just clone an existing performance chip out there, but have to sell it under another name.
Justin e36 is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2004, 08:33 AM   #12
Axxe
Over 9 F**KING THOUSAND!!
 
Axxe's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Oakville
Posts: 9,768
Is it worth the risk Justin? IF it's giving him a check engine light, there's a good chance some parameters aren't liked by the ECU or engine.
__________________

S52|ZF|TRM Coilovers 670/895|Staggered 18" 5's
Axxe is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2004, 08:40 AM   #13
MarkD
Banned
 
MarkD's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: In Your DME!
Posts: 2,414
Quote:
Originally Posted by Justin e36
heard a lot of ppls use those fake chips w/o any problems... they just clone an existing performance chip out there, but have to sell it under another name.
Are you sure? I may seem be biased since I develop and sell chips but I'll tell you that I've analysed a few chips people bought from "Proformance" and others from them labelled "AC Snitzer" and they were clones of Autothority chips. (the copyright was still in the chip) But, someone had advanced the timing a great deal past what would be safe.

There have been quite a few cases of people needing a motor rebuild after using these chips. (plus others that said they had drivability problems, rough running, pinging etc.)


MarkD
MarkD is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2004, 01:02 PM   #14
stratoayu
2nd Gear Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Vancouver BC
Posts: 52
yea the guy that i bought it from is going to be a refund, he was saying it had something to do with theres a difference between the us and euro ecu's and aparently he sent me one for a us ecu when mines a euro ecu.... anywyas, im going to go swap the original chip in right now
ill let u guys know hwo it goes, thx for the help and opinions
stratoayu is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2004, 07:20 PM   #15
stratoayu
2nd Gear Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Vancouver BC
Posts: 52
alright, its all out and original is back in, light is off, car is alot slower.. but w/e.. thx again
stratoayu is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.