Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > General > General Discussion
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 06-09-2004, 04:49 AM   #1
85eta
5th Gear Member
 
85eta's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Orillia, Ontario
Posts: 1,052
Send a message via MSN to 85eta
e21 starting problem.

my sisters 81 320i will crank but not start. Any ideas? plugs are good, distributor cap and rotor are new.
85eta is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2004, 03:36 PM   #2
BigD
the misanthropist
 
BigD's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: a house
Posts: 6,158
*takes deep breath*

afm,fuel pump,fuel filter,fuel pump relay,main relay,old gas,coil,dme,crank position sensor,broken timing belt, bent valves...low fuel?
BigD is online now   Reply With Quote
Old 06-09-2004, 03:56 PM   #3
85eta
5th Gear Member
 
85eta's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Orillia, Ontario
Posts: 1,052
Send a message via MSN to 85eta
Quote:
Originally posted by BigD
*takes deep breath*

afm,fuel pump,fuel filter,fuel pump relay,main relay,old gas,coil,dme,crank position sensor,broken timing belt, bent valves...low fuel?
thanks man, i thought of fuel pump and the relay, gas is good, its a timing chain not a belt, so coil, crank position sensor. ok a few things to check thanks!
85eta is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2004, 10:13 PM   #4
85eta
5th Gear Member
 
85eta's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Orillia, Ontario
Posts: 1,052
Send a message via MSN to 85eta
yep its fuel pump....used one on its way and sister might actually tackle it herself before Dad gets home from California.
85eta is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2004, 10:31 PM   #5
1BADBMW
6th Gear Member
 
1BADBMW's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Here
Posts: 1,377
oh i had this problem before!! i removed the fuse box cover to change a light fuse, then when i put the cover back, i accidently moved a fuse out of its place, i forgot which one, but take a look at the fuse box, hopefully that should do it!!
__________________

--> PARTING OUT E21 320 <--
1BADBMW is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2004, 10:40 PM   #6
85eta
5th Gear Member
 
85eta's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Orillia, Ontario
Posts: 1,052
Send a message via MSN to 85eta
ya I got her to check that, she said it all looks good. thanks for the idea though
85eta is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.