Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > Audio/Sound
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 06-14-2002, 03:39 PM   #1
sjinto
3rd Gear Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: T.O.
Posts: 442
Question NE1 solve the notorious antenna prob?

get a nice aftermarket deck and the reception goes to hell....what can be done?

i've seen many posts on other forums but no real answers...maybe we just have to live with it?

sjinto is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2002, 08:30 PM   #2
SickFinga
Moderator
 
SickFinga's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Location:
Posts: 16,439
maybe it is your deck
SickFinga is online now   Reply With Quote
Old 06-15-2002, 08:40 PM   #3
Foc us
4th Gear Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: blah
Posts: 713
There might be an adaptor issue with the European antennas, check the adaptor, I know VWs needs an adaptor with a wire for their antenna when doing upgrades, go to an audio shop and ask. The adaptor's not that expensive.
Foc us is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2002, 10:26 AM   #4
thebigdog
1st Gear Newbie
 
Join Date: May 2002
Location: T.O.
Posts: 7
Quote:
Originally posted by SickFinga
maybe it is your deck
you mean you don't have the same problem? ... i'm assuming that most ppl here have aftermarket decks and i thought that this reception problem was common

it's become so annoying that i'm considering putting the stock deck back in!
thebigdog is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2002, 01:02 PM   #5
BMW BMXer
Wants a 350 Blazer.
 
BMW BMXer's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Mississauga
Posts: 7,761
Send a message via ICQ to BMW BMXer Send a message via AIM to BMW BMXer Send a message via MSN to BMW BMXer Send a message via Yahoo to BMW BMXer
my receptions good, but I rarley listen to the radio
__________________

Stanceiseverything.com
BMW BMXer is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2002, 01:07 PM   #6
Foc us
4th Gear Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: blah
Posts: 713
I don't know what specific problem he has. Is there noise when listening to AM/FM or it's just really bad reception. But I know there are occations that you might need special antenna adaptor just to get reception back. I've installed MTRD's old head unit before and I don't see any problem, but Sjinto could definitely go to those audio shops and ask, they'll help!
Foc us is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2002, 10:04 PM   #7
KIRASIR
Your Nightmare
 
KIRASIR's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: TO
Posts: 1,753
With mine I get FM perfectly and can't hear AM at all.

SL
__________________

KIRASIR is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2002, 01:00 AM   #8
Foc us
4th Gear Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: blah
Posts: 713
Never had a problem and hopefully not going to have those problems.
Foc us is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2002, 01:38 AM   #9
Razkal
6th Gear Member
 
Razkal's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Toronto
Posts: 2,036
I had the same problem in my E36 and I lived with no good fm stations for years until recently I decided to get it checked out.

I found out that the antenna cord in the car needs to be put in there as straight as possible (no bending) and then you get the stations again. I was never able to get 88.1, 93.7 and 105.5 in clear, but now they are all good. I wish that I had done this sooner.
__________________
Rides:
02 Frozen Sky Blue Porsche 911 C4 Cabrio
08 Pearl White Nissan Rogue

Need any help with branding your company/services? :
http://www.businessninja.ca

__________________________



Razkal is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2002, 08:38 PM   #10
Autotechnica
BMW Traitor
 
Join Date: Dec 2001
Location: Richmond Hill, Ont
Posts: 4,988
Send a message via MSN to Autotechnica
I see a lot of people who install aftermarket decks into E36's and many people don't even get the antenna adaptor. If you don't plug in the adaptor how can you expect to receive good signals?

Bryan
__________________
'02 C32 AMG @ 18psi - Eurocharged custom ECU/TCU, ASP 178mm crank pulley + NW PSK, CM30 i/c pump, NW i/c iso kit, EC i/c, Magnecore wires, NW CAI, SL55 Y pipe, NW ported intake manifolds + gaskets/spacers, NW inconel exhaust manifolds, NW catch can, dual exhaust, H&R sways, H&R coilovers, H&R spacers, Quaife ATB LSD, goodridge lines, EBC yellowstuff, AMG 18" rims, Zeitronix datalogger.

Autotechnica is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2002, 01:14 PM   #11
Jesse
2nd Gear Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Toronto, Canada
Posts: 159
I installed a new Pioneer deck, got the euro antenna adaptor at a place called Chase Audio ((416) 750-4434). I get excellent reception, in fact, when I was up at my friends cottage a week ago in Lindsey, I got about 10 good FM stations, he got 1

The stock antennas in the (325i's anyway) are excellent. Are you sure the connector which attaches to the antenna strip hasn't shaken loose or something?

Good luck.

Jesse
__________________
Jesse is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2002, 03:14 PM   #12
Autotechnica
BMW Traitor
 
Join Date: Dec 2001
Location: Richmond Hill, Ont
Posts: 4,988
Send a message via MSN to Autotechnica
Quote:
Originally posted by Jesse
I installed a new Pioneer deck, got the euro antenna adaptor at a place called Chase Audio ((416) 750-4434). I get excellent reception, in fact, when I was up at my friends cottage a week ago in Lindsey, I got about 10 good FM stations, he got 1

The stock antennas in the (325i's anyway) are excellent. Are you sure the connector which attaches to the antenna strip hasn't shaken loose or something?

Good luck.

Jesse
Good point, while installing the head unit into the bracket it is very easy for the antenna wire to become loose or even disconnect from the adaptor. I've done this multiple times. MAke sure its connected properly.

Bryan
__________________
'02 C32 AMG @ 18psi - Eurocharged custom ECU/TCU, ASP 178mm crank pulley + NW PSK, CM30 i/c pump, NW i/c iso kit, EC i/c, Magnecore wires, NW CAI, SL55 Y pipe, NW ported intake manifolds + gaskets/spacers, NW inconel exhaust manifolds, NW catch can, dual exhaust, H&R sways, H&R coilovers, H&R spacers, Quaife ATB LSD, goodridge lines, EBC yellowstuff, AMG 18" rims, Zeitronix datalogger.

Autotechnica is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.