Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > Classifieds > Looking for
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 03-29-2004, 12:21 AM   #1
SebSter
6th Gear Member
 
SebSter's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Toronto
Posts: 3,414
e30 maf box

after a long day with dan (felixthecat) trying to get my car up and running, we kinda got it to work but theres a bigtime air/fuel problem, so if anyones got a spare maf lying around that they could let me try swapping into my car to see if thats the problem id really appreciate it, and if its the fix id buy it off ur hands right away

or if anyone would like to lend a hand in at least diagnosing the problem, id hate to have to spend hundreds at a mechanic getting it fixed up..

anyways, lemme know if any of you have one lying around... thx

Seb
__________________

Old car 1990 325ix. Current car 2000 540i.
SebSter is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 12:28 AM   #2
windsor318is
Nitrous Junkie!
 
windsor318is's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: The Bond Facility
Posts: 4,455
heres a trick, seb turn you key to the on position without turning it over and press the gas pedal to the floor 5 times. the check engine light is going to flash in intervals and give you a 4 digit code, if you get 1215, then yes your maf is screwed up
__________________
windsor318is is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 12:33 AM   #3
Mystikal
Moderator/Event-Coordinator
 
Join Date: Feb 2002
Location: Stance
Posts: 12,806
AFM guys, not MAF.
__________________

@stancejay
Mystikal is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 01:45 AM   #4
felixthecat
Was touched by Micheal
 
felixthecat's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Barrie
Posts: 2,334
Send a message via MSN to felixthecat
i tried that on his car...it didnt throw a code....
felixthecat is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 01:47 AM   #5
windsor318is
Nitrous Junkie!
 
windsor318is's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: The Bond Facility
Posts: 4,455
you didnt push the pedal all the way down then...
__________________
windsor318is is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 01:47 AM   #6
Jase
twisted beyond reason
 
Jase's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Chatham
Posts: 3,281
Send a message via MSN to Jase
I am assuming a 318 on will not work?If it does i have 2 you welcome to one
__________________
Jase is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 01:51 AM   #7
felixthecat
Was touched by Micheal
 
felixthecat's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Barrie
Posts: 2,334
Send a message via MSN to felixthecat
hmmmm..im sure hes out in the driveway trying it right now....
if it is that seb i have a six cylinder one in the garage....im curious if the 318 one will work?????????
felixthecat is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 05:03 AM   #8
SebSter
6th Gear Member
 
SebSter's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Toronto
Posts: 3,414
hey dan, thx for the call and letting meknow.. i wasnt at home i was out with my parents car for a bit...first thing in the morning im gonna try that, though my batterys dying now too.. after you left i turned off the car, then when i went to turn it back on batery died, had to boost it again

so im gonna see what code it gives and ill be back on here letting you guys know...i dont have a repair manual, so other than the code you gave me ill have no way of knowing what it means

thx for the help, hopefully someone will know if a 318 one fits cuz i have no idea either
__________________

Old car 1990 325ix. Current car 2000 540i.
SebSter is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 05:11 AM   #9
windsor318is
Nitrous Junkie!
 
windsor318is's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: The Bond Facility
Posts: 4,455
seb ill find the link for all the code for you. jase i might be needing that from you..........
__________________
windsor318is is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 05:12 AM   #10
SebSter
6th Gear Member
 
SebSter's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Toronto
Posts: 3,414
goodstuff thanks
__________________

Old car 1990 325ix. Current car 2000 540i.
SebSter is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 05:16 AM   #11
windsor318is
Nitrous Junkie!
 
windsor318is's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: The Bond Facility
Posts: 4,455
here you go you have motronic 1.3

http://member.rivernet.com.au/btaylo...aultCodes.html
__________________
windsor318is is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 01:18 PM   #12
SebSter
6th Gear Member
 
SebSter's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Toronto
Posts: 3,414
ok the code that came up is 1222 - lambda control 1

wtf is that?
__________________

Old car 1990 325ix. Current car 2000 540i.
SebSter is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 03:21 PM   #13
SebSter
6th Gear Member
 
SebSter's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Toronto
Posts: 3,414
hmm, and now no failures.. 1444
__________________

Old car 1990 325ix. Current car 2000 540i.
SebSter is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 03:28 PM   #14
R_JAY
Has the world for ransom
 
Join Date: Mar 2003
Location: K-Dub
Posts: 2,542
O2 sensor is on it's way out I think.
__________________
Quote:
Originally Posted by MiroE36 View Post
and on a side note, why such a massive vagina flex
R_JAY is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2004, 03:33 PM   #15
SebSter
6th Gear Member
 
SebSter's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Toronto
Posts: 3,414
yeah somethings definately not working with the air/fuel mixture.... takes forever to get it to start, get a funny smell in the car.. i just dont wanna spend 300 on a new sensor and not have it be the problem

anyone have any ideas? its hard to explain the symptoms.. first, it takes about 3 tries to get it to start, then when its first starting up it coughs and sputters a bit till the rev finally raises to the 800-1000 level, theres a bit of a delay between when i press the gas and when the rev rises (i think that means that the mixture is lean if i remember correct), and i get a funky smell in the car

(ps, we changed the fuel pump yesterday, and fuel filter... before that it was impossible to even get it to start at all)
__________________

Old car 1990 325ix. Current car 2000 540i.
SebSter is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.