Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > General > General Discussion
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 02-09-2004, 07:08 PM   #1
BMW BMXer
Wants a 350 Blazer.
 
BMW BMXer's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Mississauga
Posts: 7,761
Send a message via ICQ to BMW BMXer Send a message via AIM to BMW BMXer Send a message via MSN to BMW BMXer Send a message via Yahoo to BMW BMXer
Thumbs up Gold Gas for 69.9 at Shell On Thomas and Erin

There out of Bronze and silver. Hurry before the truck comes.

Only time my car will ever have gold in her.
__________________

Stanceiseverything.com
BMW BMXer is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2004, 08:09 PM   #2
koncise
all you need is one mike
 
koncise's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Scarborough
Posts: 3,545
Send a message via MSN to koncise
your car doesnt require at least 90? I thought all bimmers did... learn something new every day.
__________________
koncise is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2004, 09:33 PM   #3
Mystikal
Moderator/Event-Coordinator
 
Join Date: Feb 2002
Location: Stance
Posts: 12,751
Nah, all E30 6-cylinders are regular unleaded. I didn't know that for years, my car has never seen less than 91 since new.
__________________

@stancejay
Mystikal is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2004, 09:51 PM   #4
BMW BMXer
Wants a 350 Blazer.
 
BMW BMXer's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Mississauga
Posts: 7,761
Send a message via ICQ to BMW BMXer Send a message via AIM to BMW BMXer Send a message via MSN to BMW BMXer Send a message via Yahoo to BMW BMXer
You kids with god jobs can affoard that. I on the other hand cannot.
__________________

Stanceiseverything.com
BMW BMXer is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2004, 09:52 PM   #5
Mystikal
Moderator/Event-Coordinator
 
Join Date: Feb 2002
Location: Stance
Posts: 12,751
It was my dad, he had the car since new. I guess I just got used to it, I've never pumped anything but the highest.

And now that I have a chip, well, I guess it's in stone.
__________________

@stancejay
Mystikal is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2004, 09:58 PM   #6
koncise
all you need is one mike
 
koncise's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Scarborough
Posts: 3,545
Send a message via MSN to koncise
If I didnt have to, I wouldnt. But I'm also chipped now, so bleh.
__________________
koncise is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2004, 10:26 PM   #7
BMW BMXer
Wants a 350 Blazer.
 
BMW BMXer's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Mississauga
Posts: 7,761
Send a message via ICQ to BMW BMXer Send a message via AIM to BMW BMXer Send a message via MSN to BMW BMXer Send a message via Yahoo to BMW BMXer
Ya when I get a chip I'll be hosed as well.
__________________

Stanceiseverything.com
BMW BMXer is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2004, 11:46 PM   #8
Mitch555
Retired MaXmember!
 
Mitch555's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Mississauga
Posts: 3,989
You have to put the best gas in when your car is chipped?
__________________


MY ENGINE SWAP: HERE!

Life Is A Tough Teacher, It Gives You The Test Then The Lesson.

Quote:
Originally Posted by Mystikal
just do it once, do it right.
Mitch555 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2004, 12:37 AM   #9
MarkD
Banned
 
MarkD's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: In Your DME!
Posts: 2,414
Quote:
Originally posted by Mitch555
You have to put the best gas in when your car is chipped?
You need to use at least 91 octane with a performance chip, and if you want to use higher I can make a chip that requires 93.

By the way, there are very few places to get a chip for your m50 320i, but I developed one for it.

MarkD
MarkD is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2004, 12:52 AM   #10
Mitch555
Retired MaXmember!
 
Mitch555's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Mississauga
Posts: 3,989
Quote:
Originally posted by MarkD
You need to use at least 91 octane with a performance chip, and if you want to use higher I can make a chip that requires 93.

By the way, there are very few places to get a chip for your m50 320i, but I developed one for it.

MarkD
I'll be picking one up off you this summer for sure!!

So having the chip that has a minimum of 91 octane vs. the one that needs a minimum of 93, what is the difference between the two?

I might be putting M3 cams in my car. Can you program the chip to read that I have M3 cams in my 320?

Also how will my gas mileage be with a chip in comparison to my stock one?
__________________


MY ENGINE SWAP: HERE!

Life Is A Tough Teacher, It Gives You The Test Then The Lesson.

Quote:
Originally Posted by Mystikal
just do it once, do it right.
Mitch555 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2004, 01:04 AM   #11
MarkD
Banned
 
MarkD's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: In Your DME!
Posts: 2,414
Quote:
Originally posted by Mitch555
I'll be picking one up off you this summer for sure!!

So having the chip that has a minimum of 91 octane vs. the one that needs a minimum of 93, what is the difference between the two?

I might be putting M3 cams in my car. Can you program the chip to read that I have M3 cams in my 320?

Also how will my gas mileage be with a chip in comparison to my stock one?
Roughly 4 more hp with 93 octane, the dyno will be running by then so I can tell you then.

The chip does not read that you have M3 cams, I have to program the fuel map differently and yes I can do that.

Your mileage should increase with a chip. That's a good reason to get it this month!


MarkD
MarkD is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2004, 01:08 AM   #12
BMW BMXer
Wants a 350 Blazer.
 
BMW BMXer's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Mississauga
Posts: 7,761
Send a message via ICQ to BMW BMXer Send a message via AIM to BMW BMXer Send a message via MSN to BMW BMXer Send a message via Yahoo to BMW BMXer
Mileage increases?
__________________

Stanceiseverything.com
BMW BMXer is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2004, 01:11 AM   #13
MarkD
Banned
 
MarkD's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: In Your DME!
Posts: 2,414
The mileage increases do to the fuel re-mapping and timing advance. Do you have a chip in your eta? Did you not notice any mileage change? It may not be so noticeable in the eta.

MarkD
MarkD is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2004, 01:18 AM   #14
///MsAniTy
6th Gear Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: sauga
Posts: 2,864
u have chips yet for a 328is?
///MsAniTy is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2004, 01:21 AM   #15
MarkD
Banned
 
MarkD's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: In Your DME!
Posts: 2,414
no, you need a FLASH software upgrade. I'm not doing that yet.

MarkD
MarkD is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.