Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E36 (1991 - 1999)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-10-2004, 11:00 PM   #1
325iSBimmer
///MMMM VIDA
 
325iSBimmer's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Aurora/London
Posts: 1,399
Send a message via MSN to 325iSBimmer
"tail light failure" on check control

I've been gettign this message ever since i bought my car...

I've looked and none of my lights are out.
I've replaced the Brake circuit and checked to see if all the contacts on the bulb holders are making contact....

but im still getting this message....
is anyone else experiencing this and is there a fix....

the only other thing I can think of is my actual check control is screwed cause the display is all facked up too...

any ideas
__________________
UNDER CONSTRUCTION
325iSBimmer is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2004, 03:18 AM   #2
WASABI
OG
 
Join Date: Mar 2002
Location: Mavis
Posts: 3,221
Did you check the brake light switch like what others in this thread recommended ?

http://www.maxbimmer.com/forums/show...hlight=failure
WASABI is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2004, 04:58 PM   #3
325iSBimmer
///MMMM VIDA
 
325iSBimmer's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Aurora/London
Posts: 1,399
Send a message via MSN to 325iSBimmer
Re: "tail light failure" on check control

Quote:
Originally posted by 325iSBimmer
I've replaced the Brake circuit...
yeah...thats the first thing I replaced...it took care of the "Brake Circuit Failure" problem but I still get the "Tail light Failure"
__________________
UNDER CONSTRUCTION
325iSBimmer is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2004, 05:22 PM   #4
WASABI
OG
 
Join Date: Mar 2002
Location: Mavis
Posts: 3,221
Heh, my bad. Do you still have the OEM tails or did you get red/clear ones?
WASABI is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2004, 11:06 PM   #5
325iSBimmer
///MMMM VIDA
 
325iSBimmer's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Aurora/London
Posts: 1,399
Send a message via MSN to 325iSBimmer
unfortunately I still have the OEM tails.....

I have the gen 3 corners and Im working towards getting these tail lights.....(see pic)

I'll probably get them come spring time....I have a few maintenance things to deal with during winter....ball joints, tie rod ends, rear strut mounts, rotors, thermostat, hydraulic lifters...

I've got most of that stuff done but now I need to save some $$$
Attached Images
File Type: jpg crystal tail lights.jpg (20.9 KB, 188 views)
__________________
UNDER CONSTRUCTION
325iSBimmer is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2004, 11:07 PM   #6
SeRb
Don't shrink me Gypsy!
 
SeRb's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 1,921
its one of the bulbs i had the same problem
SeRb is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2004, 11:08 PM   #7
325iSBimmer
///MMMM VIDA
 
325iSBimmer's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Aurora/London
Posts: 1,399
Send a message via MSN to 325iSBimmer
these are my corners...
Attached Images
File Type: jpg euro black corners.jpg (21.5 KB, 191 views)
__________________
UNDER CONSTRUCTION
325iSBimmer is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2004, 11:08 PM   #8
325iSBimmer
///MMMM VIDA
 
325iSBimmer's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Aurora/London
Posts: 1,399
Send a message via MSN to 325iSBimmer
and they will go well with these headlights....
Attached Images
File Type: jpg projector style headlights.jpg (58.7 KB, 191 views)
__________________
UNDER CONSTRUCTION
325iSBimmer is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2004, 11:12 PM   #9
325iSBimmer
///MMMM VIDA
 
325iSBimmer's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Aurora/London
Posts: 1,399
Send a message via MSN to 325iSBimmer
heres what they look like on the car.....

car is winter mode right now...no rims or CAI
Attached Images
File Type: jpg carwinter1.jpg (54.1 KB, 177 views)
__________________
UNDER CONSTRUCTION
325iSBimmer is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2004, 11:13 PM   #10
325iSBimmer
///MMMM VIDA
 
325iSBimmer's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Aurora/London
Posts: 1,399
Send a message via MSN to 325iSBimmer
Quote:
Originally posted by SeRb
its one of the bulbs i had the same problem
really?...but all the bulbs light up......well...i guess I'll just replace them all....not like it's expensive.....

thanx for the tip
__________________
UNDER CONSTRUCTION
325iSBimmer is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2004, 11:15 PM   #11
325iSBimmer
///MMMM VIDA
 
325iSBimmer's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Aurora/London
Posts: 1,399
Send a message via MSN to 325iSBimmer
side view....

damn hoist post...
Attached Images
File Type: jpg carwinter2.jpg (70.0 KB, 178 views)
__________________
UNDER CONSTRUCTION
325iSBimmer is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2004, 07:42 AM   #12
Mohamed 525i
Blond Eagle
 
Mohamed 525i's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: U.A.E - Dubai
Posts: 434
It happened with my E34 once,, the problem was the bulb itself its not the same Voltage and watt

change both of them and see
__________________


E34 540i Manual
Eibakh Pro Kit | Blistein Shocks | EAT Chip | Racing Dynamics Front Stressbar | Racing Dynamics Swaybar Kit | 850cis Front Brake Kit | Zimmerman Cross-Drilled Brake Rotors All Arround | Hawk Street And Racing Brake Pads |Angel Eyes | 8000k HID Xenon Kit All Arround | Plasma Coils | JB Racing Lightweight Aluminum Flywheel


SOLD!! E38 740il

Searching for E39 M5 .......
Mohamed 525i is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2004, 01:05 PM   #13
WASABI
OG
 
Join Date: Mar 2002
Location: Mavis
Posts: 3,221
Nice new mods ! I was looking at those crystal rear lights too.

Re: the tails, check the bulbs, some may be near its end and resistance is not as good. I've always used some di-electric grease that you can pick up the CDN Tire, they ensure good contact.
WASABI is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2004, 04:07 PM   #14
325iSBimmer
///MMMM VIDA
 
325iSBimmer's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Aurora/London
Posts: 1,399
Send a message via MSN to 325iSBimmer
cool...thanx for the info guys.....

This is what I love about Max....u can come with any sort of problem big or small and people are always willing to help....
__________________
UNDER CONSTRUCTION
325iSBimmer is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2004, 10:33 PM   #15
crazyvadim
6th Gear Member
 
crazyvadim's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: New York
Posts: 2,178
Send a message via AIM to crazyvadim
OT but 325iSBimmer,did you figure out that ticking noise yet??
crazyvadim is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.