Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > General > General Discussion
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 12-27-2003, 09:59 PM   #1
BMW BMXer
Wants a 350 Blazer.
 
BMW BMXer's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Mississauga
Posts: 7,761
Send a message via ICQ to BMW BMXer Send a message via AIM to BMW BMXer Send a message via MSN to BMW BMXer Send a message via Yahoo to BMW BMXer
No idle. Just chaos...

My car idles like crap. It goes from below 500 to 1 grand then back to about 300 stays there then goes to 1000 idles fine then up and down for a good while then back to 300 chug chug shudder shudder.

The SI lights go all funny when it does this, red yellow, red yellow, off. Oil Inspection Service, off.

Tinkered with the idle control valve that did not help at all. I think the problem is more serious. Make me want to sell my car serious...

Help.

it also smells really rich.
__________________

Stanceiseverything.com
BMW BMXer is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2003, 05:33 AM   #2
Wilf
1st Gear Newbie
 
Join Date: Dec 2003
Location: King City, Ontario.
Posts: 32
I've had a similar thing happen 2x on my '88 325i - was the engine computer both times! Good news is they're getting cheap and easy to find on the used market. (also very easy to install)

Wilf.
'99 E36 M3 Convertible
Wilf is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2003, 06:56 AM   #3
Jon@Bimmersport
MaXsponsor
 
Jon@Bimmersport's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Mississauga
Posts: 13,774
ur car was whining after u left my house..it sounded so funny lol
__________________

Authorized Ontario dealer for Active Autowerke|VF-Engineering|AFE|Bilstein Suspension|H&R Suspension|KW suspension|Brembo Brake Systems| Stoptech| - Call us for the best pricing please DO NOT PM in regards to pricing

Maintenance|Performance|Tuning & Forced Induction
Jon@Bimmersport is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2003, 02:38 PM   #4
BMW BMXer
Wants a 350 Blazer.
 
BMW BMXer's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Mississauga
Posts: 7,761
Send a message via ICQ to BMW BMXer Send a message via AIM to BMW BMXer Send a message via MSN to BMW BMXer Send a message via Yahoo to BMW BMXer
You would whine too...
It's hurtin.
__________________

Stanceiseverything.com
BMW BMXer is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2003, 03:52 PM   #5
Eurostyle
MaXsponsor
 
Eurostyle's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Milton
Posts: 14,885
I think is power related (alternator/belts etc.) It the car is not getting enaugh charde all the electricarls start going crazy; gauges start missfunctioning, even the radio goes off, CD's start to skip etc...So check power first, if not check vacume leaks, E30 are very sensative to vacume leaks, even if you take off the oil cap or dip stick off, the car will run like shit....
__________________
BIMMER HEAVEN
Specialized in BMW recycling, all OEM used parts
Up to 90% off new cost!!!
Most models E30 E36 E46 E90 E92 E34 E39 E60 E32 E38 E65 E66 X5 M3 M5


Call 11-8PM 416 821-2578
New inventory daily. 50+ cars in stock!
Eurostyle is online now   Reply With Quote
Old 12-28-2003, 04:30 PM   #6
BMW BMXer
Wants a 350 Blazer.
 
BMW BMXer's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Mississauga
Posts: 7,761
Send a message via ICQ to BMW BMXer Send a message via AIM to BMW BMXer Send a message via MSN to BMW BMXer Send a message via Yahoo to BMW BMXer
Ill check. My alt was replaced in the summer. I tightened the belts just before this started happening.

I need some butane to find a vac leak... I hate maintenance.
__________________

Stanceiseverything.com
BMW BMXer is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2003, 04:35 PM   #7
Lil'Smoothie
Guest
 
Posts: n/a
make sure there isnt any holes in the hose(s) that connects the air box, I had one in my 325 and It did exactly what you are explaning. All I did was tape it up with elctric tape and the problem was fixed
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.