Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > General > General Discussion
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 11-11-2003, 01:48 AM   #1
hydromen
2nd Gear Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: montreal
Posts: 67
blower problem

I have a.t.i. procharger with 3.5 psi(until I get my computer reprogram)it seems like the impeller became very hot and it became twisted,still working but lost 1 psi,anyone heard something about that problem????
hydromen is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2003, 02:14 AM   #2
thinair
moderationistismingly
 
thinair's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Bradford, ON
Posts: 8,790
Send a message via ICQ to thinair Send a message via MSN to thinair
I have never heard of an A.T.I. blower, do you have anymore info on it.

Sorry I couldn't help.
__________________
"Driving is like a narcotic, an addiction that can take over lives. It ruins people, breaks families apart, and even kills. Itís habit that needs to be fueled. Time, money, rationality, sweat, knuckle skin, and anyone who disapproves are of little importance to a driver, and are often overlooked. Hi, Iím Nelson, and Iím a drivaholic."
thinair is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2003, 02:16 AM   #3
T-spec
6th Gear Member
 
T-spec's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: mississauga
Posts: 1,339
Re: blower problem

Quote:
Originally posted by hydromen
I have a.t.i. procharger with 3.5 psi(until I get my computer reprogram)it seems like the impeller became very hot and it became twisted,still working but lost 1 psi,anyone heard something about that problem????
Your impellar twisted?, immmmpossible, the tolerances between the impellar and the casing are like within .010" which is like 4 human hairs, if the impellar twisted you would definately hear some metal to metal rubbing.

AS for your pressure drop, have you checked everywhere for leaks? including the plumbing for your boost gauge(I'm assuming you have one)?
__________________
live fast, die quick, drive a bimmer
T-spec is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2003, 05:38 AM   #4
nzer
4th Gear Member
 
nzer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 674
heh.. i know it sounds dumb.. but.. are you sure the impellar isn't meant to look like it does
__________________
BMWs Downunder
http://www.bimmersport.co.nz
nzer is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2003, 12:56 PM   #5
T-spec
6th Gear Member
 
T-spec's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: mississauga
Posts: 1,339
this is what the impellar should look like.
Attached Images
File Type: jpg project-supercharger 004.jpg (54.5 KB, 83 views)
__________________
live fast, die quick, drive a bimmer
T-spec is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2003, 03:29 PM   #6
hydromen
2nd Gear Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: montreal
Posts: 67
blower

yes it s like it s been too hot and the impeler twisted,one blade broken the other twisted.!!!
hydromen is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2003, 04:47 PM   #7
djcontra
Gets Blown Daily
 
djcontra's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Scarghetto
Posts: 6,129
Send a message via ICQ to djcontra Send a message via MSN to djcontra Send a message via Yahoo to djcontra
if it's got a broken blade, then buy a new impellar, and get a rebuild kit while you're at it (might as well rebuild it if you're going to open it up)
__________________

'94 Supercharged E36 325is (150,000 original km's)
Mods
-Vortech V9 G-Trim @ ~10psi w/ BOV
-Shortstack headers
-Vortech RRFPR
-255LPH Walbro fuel pump
-TEIN SS Coilovers w/ Pillowball mounts
-Keskin KT1 17x8.5 & 17x10
-Remus full catback
-Authentic Rieger Infinity I body kit
-SMT6 EMS (Untuned)

djcontra is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2003, 07:31 PM   #8
hydromen
2nd Gear Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: montreal
Posts: 67
It s just weird that it hapenned with only 4 psi,filter is ok no leak,anyway I can put a picture????how???
hydromen is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.