Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > General > General Discussion
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 10-16-2003, 01:17 AM   #1
alfresco80
1st Gear Newbie
 
Join Date: Oct 2003
Location: Boulder
Posts: 2
Car won't star... help!

I just bought a '98 318ti several weeks ago and it's been running fine until today...

I got home from work and the car won't start. The battery seems fine because the power locks, lights, etc. all work, but when I go to start the car all the dash lights turn and stay on, a weird pattern displays instead of the mileage and the clock is reset to 0:00. There's a quick start noise and then nothing.

The prev. owners said they had this problem but it was due to the laser cut keys being screwed up. They said they had the keys replaced and it's been fine since... obviously not fine though.

Does this sound familiar to anyone? Am I missing something about a bad battery? Also, how much do you pay for labor at a good shop? There's a great shop where I am in CO, but they charge $98/hr, is this typical?
alfresco80 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2003, 02:23 AM   #2
SebSter
6th Gear Member
 
SebSter's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Toronto
Posts: 3,414
does the engine crank at all?
__________________

Old car 1990 325ix. Current car 2000 540i.
SebSter is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2003, 02:26 AM   #3
alfresco80
1st Gear Newbie
 
Join Date: Oct 2003
Location: Boulder
Posts: 2
the engine cranks for like 1/2 a second and then that's it. If I turn the key again it won't start at all.
alfresco80 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2003, 02:39 AM   #4
SebSter
6th Gear Member
 
SebSter's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Toronto
Posts: 3,414
hmm thats weird then i dunno, maybe it does have something to do with the laser cut key it might be an anti theft mechanism..

if it didnt crank at all then i would say its the starter, same happened to me a few months back, the link from the starter to the ignition was rusted and just broke off...had to replace the starter
__________________

Old car 1990 325ix. Current car 2000 540i.
SebSter is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2003, 04:36 PM   #5
bmwm5lover
is BMW crazy
 
bmwm5lover's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Thornhill
Posts: 15,230
check your distributor cap maybe, recharge battery(bimmers REQUIRE FULL CHRGE, or so i have experienced)
__________________
www.enthusiastauto.caNeed a car???

His--'00 BMW ///M5 .:Jet BLK/BLK:. Individual - Style 65 Wheels; 9.5" Square Set up;275 Tires;10mm/3mm Spacers; Black Kidneys;Muffler Delete; 3.5" Dual Tips; Beast Power; "Dinan" Ducts; E60 SSK; BC Coils
Hers--'00 BMW ///M5 .:Avus Blue/Grey/Black:. '01 Exterior Upgrades; E60 SSK
Toys'81 MB 500 SEC Euro Koenig
'91 Alfa Romer 164S- Red/Black/ Recaro interior
bmwm5lover is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.