Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > General > General Discussion
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 08-25-2003, 05:32 AM   #1
Kondour
1st Gear Newbie
 
Join Date: Aug 2003
Location: Petaluma California
Posts: 4
Rough Idle/Hard starting

This is my first time posting so plz be nice j/k I have 2 problems that i have been dealing with for 2 years now and noone seems to figure it out... i took car to bmw and they replaced the temperature sender that plugs into thermostat and they also replaced o2 sensor cause code 1222 was coming up so they said it fixed it but now after spending 1500 for bmw not to fix a damn thing im still stuck with same problmes. I believe i narrowed it down to fuel related cause i replaced all ignition components. Monday my fuel rail clips come in and im replacing injectors and other ideas that these 2 problems pose? also the exhaust has a rich smell to it? tells me injectors are leaking.. plz post with other ideas on what u think Thanks for your time Derek
Kondour is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2003, 05:39 AM   #2
Jon@Bimmersport
MaXsponsor
 
Jon@Bimmersport's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Mississauga
Posts: 13,779
my bros car did that, it was a cracked engine mount..it was replaced but it still is idling rough
__________________

Authorized Ontario dealer for Active Autowerke|VF-Engineering|[/color]ESS TuningAFE|Bilstein Suspension|H&R Suspension|KW suspension|Brembo Brake Systems| Stoptech| - Call us for the best pricing please DO NOT PM in regards to pricing

Maintenance|Performance|Tuning & Forced Induction
Jon@Bimmersport is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2003, 11:14 AM   #3
Furious
BMW again.
 
Furious's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Toronto
Posts: 6,088
a cracked engine mount doesnt really cause a rough idle unless your idle is very rough to begin with. check your air flow and ICV.
Furious is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2003, 04:14 PM   #4
Kondour
1st Gear Newbie
 
Join Date: Aug 2003
Location: Petaluma California
Posts: 4
well...

well i replaced the icv. the bentley manual has a test for the icv and the current is fine on both the plug and the unit itself but when u unplug the plug from the icv its suppposed to raise 2000rpm's but it dosent when u plug it in the car almost seems like its going to stall.
Kondour is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2003, 06:08 PM   #5
Jon@Bimmersport
MaXsponsor
 
Jon@Bimmersport's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Mississauga
Posts: 13,779
Quote:
Originally posted by Furious325is
a cracked engine mount doesnt really cause a rough idle unless your idle is very rough to begin with. check your air flow and ICV.
well it made the car shake like it had a viper engine in it
__________________

Authorized Ontario dealer for Active Autowerke|VF-Engineering|[/color]ESS TuningAFE|Bilstein Suspension|H&R Suspension|KW suspension|Brembo Brake Systems| Stoptech| - Call us for the best pricing please DO NOT PM in regards to pricing

Maintenance|Performance|Tuning & Forced Induction
Jon@Bimmersport is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2003, 07:01 PM   #6
Furious
BMW again.
 
Furious's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Toronto
Posts: 6,088
Quote:
Originally posted by E46_lover
well it made the car shake like it had a viper engine in it
it will but its a tottally different sound and very noticeable.
Furious is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.