Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E46 (1998 - 2005)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 04-26-2013, 04:34 PM   #1
Jardine
3rd Gear Member
 
Jardine's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Ajax, ON
Posts: 375
DSC, ABS and red brake light on!

So I jacked my car up today, and painted all four calipers (didn't remove calipers or unplug anything). I put the car back on the ground, and now the ABS, DSC and red brake light are all on. I've read many other similar threads, and yes, I am getting the car scanned on sunday. I was just curious if there is a way to possibly narrow down the problem. Also:

-Odometer, L/100km, speedometer and cruise control all work fine
-I got an alignment last week, but the steering wheel is still off center. I think it is because the two front tires are different brands. Not sure if this has anything to do with the steering angle sensor or not. I've been driving it like this for a week no problem, until today.

Any help would be great guys!
__________________
1996 328is - SOLD
1997 328is - SOLD
1996 328is - SOLD
2000 323ci - Current
Jardine is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2013, 01:14 AM   #2
jabela
4th Gear Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 752
Maybe you painted over the ABS sensor or tone ring (toothed ring)? Or maybe you damaged or disconnected an ABS sensor?
__________________

2002 E46 325ci // 5spd // ISC N1 Coilovers
www.modernapothecary.ca
jabela is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2013, 10:02 AM   #3
dcramer
5th Gear Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Orangeville
Posts: 1,110
well clearly you must have disconnected something....

Also I can't help but ask, why waste your money on an alignment with two different tires on the car ?

If the steering wheel came back off center go get your money back
__________________
dcramer is online now   Reply With Quote
Old 04-27-2013, 10:56 AM   #4
Jardine
3rd Gear Member
 
Jardine's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Ajax, ON
Posts: 375
Quote:
Originally Posted by dcramer View Post
well clearly you must have disconnected something....

Also I can't help but ask, why waste your money on an alignment with two different tires on the car ?

If the steering wheel came back off center go get your money back
Ya I realize something obviously disconnected. What I meant was that I didn't physically unplug anything, in order to paint the calipers. Alignment was free, my buddy did it at his shop. the tire thing was noticed after the fact. I got the alignment done the day I got the car...They're the same size, just different brand. I didn't think it'd make a huge difference, but oh well. Live n' learn..
__________________
1996 328is - SOLD
1997 328is - SOLD
1996 328is - SOLD
2000 323ci - Current
Jardine is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2013, 09:42 PM   #5
Jardine
3rd Gear Member
 
Jardine's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Ajax, ON
Posts: 375
had a p0500 - vehicle speed sensor A, code come on today. hmm
__________________
1996 328is - SOLD
1997 328is - SOLD
1996 328is - SOLD
2000 323ci - Current
Jardine is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2013, 08:47 PM   #6
Jardine
3rd Gear Member
 
Jardine's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Ajax, ON
Posts: 375
The code is just triggered by the other lights comin' on. I think I just pinched an ABS wire upon lifting the car on stands and what not. Not a big issue. thanks for the help guys!
__________________
1996 328is - SOLD
1997 328is - SOLD
1996 328is - SOLD
2000 323ci - Current
Jardine is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 09:34 AM   #7
2k328Ci
1st Gear Newbie
 
Join Date: Nov 2005
Location: Toronto
Posts: 48
My 3 lights occassionally comes on since I park it outside and the ABS sensors get dirty sometimes and gives a false error. After I drive it a little and restart the engine, the lights calm down and resets themselves - I suspect the tooth ring might be missing some teeth that might contribute to the error. So you might have a bit of overspray that crept into the sensor or ring.
__________________
2000 BMW 328Ci w/ Premium Sports Pkg, Type 68 OEM M-rims (summer), Type 67 replica M-rims (winter)
HK Premium Sound, Dension IceLink Plus (Stealth), Predator Chromiums 6000K, Tint & OEM Clears :}:
2k328Ci is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2013, 08:19 PM   #8
Jardine
3rd Gear Member
 
Jardine's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Ajax, ON
Posts: 375
ended up gettin the car scanned, and turned out the right rear abs sensor was gone. replaced it, and all lights are gone!
__________________
1996 328is - SOLD
1997 328is - SOLD
1996 328is - SOLD
2000 323ci - Current
Jardine is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.