Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E46 (1998 - 2005)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 02-20-2014, 10:12 PM   #1
bimmer1
1st Gear Newbie
 
Join Date: Dec 2012
Location: Mississauga
Posts: 19
Unhappy Crank but no start...and no fault codes

Not throwing any fault codes...
Have a quarter tank gas left...
I hear the fuel pump prime (pretty sure I hear it)...
All 6 spark plugs were replaced 1.5 years ago...

Everything was fine until one snowy morning...just wouldn't start.

Here's a video of start attempt:Click here

Any ideas?

Last edited by bimmer1; 02-20-2014 at 10:23 PM.
bimmer1 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2014, 02:56 PM   #2
ScotcH
6th Gear Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Ottawa, ON
Posts: 1,868
Does your dash turn on, CEL turns on then off?
__________________
2007 BMW 328Xi Touring, 6 speed
ScotcH is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2014, 12:11 AM   #3
ac_2007
Cruising in Top Gear
 
ac_2007's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Toronto, ON
Posts: 652
It sounds like it wants to start. Are you absolutely sure you hear your pump priming?
This is super loud, it should not be a maybe. I didn't hear anything in the video.
Maybe retake it with the camera outside underneath the driver door.

Sometimes your fuel gauge can be significantly off.
It wouldn't cost you anything to add a couple liters of gasoline and try again.

Alternatively, you could have flooded the engine.
Wait until the morning, and try cranking with the gas pedal all the way to the floor.

Hmm.. what else? Check your grounds next to the first and last coil packs.
And all other "big-3" grounds as well.

If everything on this list checks out, I'd start looking at fuses also.
Did you by chance run the battery dead at any point, or use a different key to try starting the car?
__________________
ac_2007 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.