Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E30 (1983 - 1991)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 07-31-2012, 04:41 PM   #1
Klondike
Can you dig it?
 
Klondike's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Longueuil, QC
Posts: 8
So i got this probleme since too long now (M30 content)

I did swap my e30 with a m30b34 from a e28 like 2 or 3 years ago.

I only run the car during summer.

The first summer i got it, i had this strange problem with the car. The car would randomly turn off while cruising 1 time a month. They guy who sold me the engine and did the install told me to put some brake cleaner under the black plastic top on the AFM and wait 1 minutes. It was working well, but the second year the problem came more often then once a 1 month.

So i thoung it was a faulty AFM so i did the miller MAF conversion during that summer and i did change the CPU at that momment. Probleme wasnt solve and i could not pour break cleaner anymore, so it was hard to restart the car. I had to crank several time the engine to make it run again. I could try between 5 and 20 times.

So this summer i've try really hard to solve it. I did change the crank sensor like some ppl told me, didnt work. Change the spark plug, spark plug wire, coil, distributor and still doesnt work. I thougt it was cause by a vaccum leak between maf and trhottle body, since it wasnt the boot between wasnt oem and was a modified aluminum tubing and it still doest work.

Problem:
-The car miss sometime, like if the car was about to turn off sudenly but it doesnt, and this give a hit like braking or accelerating, i dont know how to decribe the feeling.

-The car turn off randomly and its very hard to turn it on after.
*Sometime when the car turn off, if i put the gas pedal to the floor the will start by it self without touching the key
*Sometime i can turn the car on by trying to turn the key like to start the car even if the car still going forward.

I really dont know what to chek now, need your help !

ps sorry for the bad english im french canadian!
__________________
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Last edited by Klondike; 07-31-2012 at 04:52 PM.
Klondike is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.