Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E36 (1991 - 1999)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 11-03-2011, 01:10 PM   #1
tehskeo
CEL Magnet
 
tehskeo's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Ottawa
Posts: 188
Muffled "Clicking" every 3 seconds?

Hey guys,

I've recently been hearing what can loosely be described as a muffled clicking/clunking that occurs every 3 seconds or so. It's metronomic. It's coming from in the dash area I think. I haven't had time to chek the engine bay, but I don't think I'll be able to hear anything from there.

Does not seem to increase with engine speed. Any ideas?
tehskeo is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2011, 02:10 PM   #2
SiR
Vtec just kicked in
 
Join Date: Apr 2002
Location: TO
Posts: 2,720
More than likely the heater valve/solonoids. its normal operation.
__________________
-||Old Crayons||-
SiR is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2011, 05:17 PM   #3
Dr. Flyview
Formerly Flav_cool
 
Dr. Flyview's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Toronto
Posts: 4,365
Send a message via MSN to Dr. Flyview
What SiR said. Try turning the heat knobs/controls to full heat or full cold, it should stop. If it stops, it's the heater valve for sure. Mine has been doing it for years but everything still works ok.
__________________

1998 BMW 328is - summer
1994 BMW 325i - daily
1992 BMW 325i - totaled
1988 Mercedes Benz 190E 2.3-8V -
sold

Dr. Flyview is online now   Reply With Quote
Old 11-03-2011, 07:59 PM   #4
vVicked
2nd Gear Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Hamilton
Posts: 159
Good thread. I have this in my car too but have never been concerned with the problem.

Heater valve/solenoid makes sense, however, at least on my car it happens whether or not the heater is on.
vVicked is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 09:36 AM   #5
tehskeo
CEL Magnet
 
tehskeo's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Ottawa
Posts: 188
Quote:
Originally Posted by SiR View Post
More than likely the heater valve/solonoids. its normal operation.
Sounds about right. The sound doesn't start until the car is warmed up. Thanks for the info!
tehskeo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.