Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E46 (1998 - 2005)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 03-16-2011, 09:55 PM   #1
dunitlol
..
 
dunitlol's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Mississauga
Posts: 68
Oil and Coolant lights

When I start it up on some days the oil light and coolant light comes on, then about 2-5 min later it goes off. Other days its just one light but it goes off eventually... are my sensors gone?

**Edit** oil and coolant levels are fine.
__________________

01' 325i-TiAg

Last edited by dunitlol; 03-16-2011 at 11:47 PM. Reason: forgot to add info.
dunitlol is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 10:35 PM   #2
B6T
2nd Gear Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Waterwoo
Posts: 167
Did you check your oil and coolant level under the hood? Are they within an acceptable level?
__________________
BMW 330Ci
B6T is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 11:47 PM   #3
dunitlol
..
 
dunitlol's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Mississauga
Posts: 68
Quote:
Originally Posted by B6T View Post
Did you check your oil and coolant level under the hood? Are they within an acceptable level?
lol yeah, sorry I forgot to add that in.
__________________

01' 325i-TiAg
dunitlol is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 05:46 PM   #4
3SERB
3rd Gear Member
 
3SERB's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: T.O.
Posts: 528
Very likely its sensors,thats how my oil sensor behaved when it went.
__________________
...VLAD...
3SERB is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2011, 03:07 PM   #5
uzi577
RUNING BOOST
 
uzi577's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Toronto
Posts: 258
oil sender

I have have a very same problem
the oil light lights up every time I start the car.
The obdII says that the oil pressure censer is out.
uzi577 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2011, 05:31 PM   #6
dunitlol
..
 
dunitlol's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Mississauga
Posts: 68
Quote:
Originally Posted by uzi577 View Post
I have have a very same problem
the oil light lights up every time I start the car.
The obdII says that the oil pressure censer is out.
Quote:
Originally Posted by 3SERB View Post
Very likely its sensors,thats how my oil sensor behaved when it went.


alrighty, time to replace the sensors...thanks!
__________________

01' 325i-TiAg
dunitlol is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
coolant light, oil light

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.