Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E46 (1998 - 2005)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 10-21-2010, 03:44 AM   #1
scotty328ci
1st Gear Newbie
 
Join Date: Jan 2010
Location: ontario
Posts: 23
Arrow power steering VIBRATION

hey all

came home from work tonight , car had been driving fine for the hole 30 min it takes me to get home , but when i pulled to a 4 way stop my steering wheel and column started to vibrate like crazy when i turned the wheels from left to right and made a constant loud sound from the front

would i just be low on power steering fluid or has something major gone about. it was raining on the way home but don't think that has anything to do with this.

car is all stock, no mods what so ever, no engine check light nothing

thanks for the help
scotty328ci is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 10:37 AM   #2
uzi577
RUNING BOOST
 
uzi577's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Toronto
Posts: 258
Start from checking fluid, belt , suspension and steering links! Did any (cel)codes came on? report back and will try to help!!!!!!
uzi577 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 11:35 AM   #3
scotty328ci
1st Gear Newbie
 
Join Date: Jan 2010
Location: ontario
Posts: 23
hey

it has tons of fluid , no codes came on at all , took it up to my local garage and he said its def the pump , but it almost sounds to him as if there is broken spring inside and the fluid isn't pumped through right!
scotty328ci is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 09:05 PM   #4
uzi577
RUNING BOOST
 
uzi577's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Toronto
Posts: 258
what is the mileage on the car?

Give Eurostyle a call he will hook you up with used one, if you want new then Marenello in the place for the part.
uzi577 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 09:33 PM   #5
RMPMOTORS
MaXsponsor
 
RMPMOTORS's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Etobicoke, Ontario
Posts: 1,419
We sell new pumps and install!

Give us a call for a quote!
__________________

Eibach-Koni-Bilstein-H&R-Powerflex-KW Suspension-OEM Parts+ MORE
EUROPEAN AUTO SERVICE & PERFORMANCE

www.RMPMOTORS.com

www.Facebook.com/RMPMotors
RMPMOTORS is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2010, 04:43 PM   #6
hamant
2nd Gear Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Toronto
Posts: 279
its a relatively simple DIY if you want to..
hamant is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2010, 11:58 PM   #7
fuufuu
1st Gear Newbie
 
fuufuu's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Sauga, ON
Posts: 38
Got the same problem today too. Gonna order the part tomorrow fix it during the weekend hopefully. Did you fix it yet?
fuufuu is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2010, 04:32 PM   #8
scotty328ci
1st Gear Newbie
 
Join Date: Jan 2010
Location: ontario
Posts: 23
i placed the order for the part!! but had to wait 2-4 business days for it to come in , in the mean time took it apart to see if anything could be a quick fix internally ,

right after that the noise completely stopped and has not come back since then
scotty328ci is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2010, 06:33 PM   #9
fuufuu
1st Gear Newbie
 
fuufuu's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Sauga, ON
Posts: 38
ahh well my car continued to do make the noise and vibration for 3 days, jacked it up removed the pump and hose (was a mission), bought a used pump (LUK LF-30 instead of the stock 20) and new high pressure hose. In total spent 150 and 140 sooo 190-ish...cheaper than any garage and I spent about 3 hours on it (loosening the belts without removing the rad fan is why it took so long...).

About to install the hose after dinner...I got about 3 scrap hoses and none of then were the one I needed regardless if it looked right, so I bought a new one. it better be it.
fuufuu is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2010, 07:12 PM   #10
fuufuu
1st Gear Newbie
 
fuufuu's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Sauga, ON
Posts: 38
and it works sweet sailing till my next problem lol
fuufuu is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.