Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > Misc > Off-topic
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 09-25-2010, 10:51 PM   #1
bmwm5lover
is BMW crazy
 
bmwm5lover's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Thornhill
Posts: 15,458
Unlcoking Bell blackberry to use on Rogers



A friend is giving me his Blackberry Curve 8520(the one with the touch pad), it is currently locked with Bell. Can it be unlocked to accept a Rogers Sim card? If so, how (is it DIY) or where can I get it done.

Thanks for the info.
__________________
www.enthusiastauto.caNeed a car???

His--'00 BMW ///M5 .:Jet BLK/BLK:.Individual-Style 65 Wheels; 9.5" Square Set up;275 Tires;Spacers;Black Kidneys;Muffler Delete; 3.5" Dual Tips; Beast Power; "Dinan" Ducts; E60 SSK; BC Coils
Hers--'07 BMW M5/6.:Indianapolis Red/Black:.
Toys
'88 BMW 635CSi
'81 MB 500 SEC Koenig
bmwm5lover is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 10:52 PM   #2
T.Dot_E30
Classifieds Moderator
 
T.Dot_E30's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: T.Dot
Posts: 9,546
I believe you have to pay someone to generate a code for you. Guy at work did his n it was easy.
__________________
T.Dot_E30 is online now   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 10:59 PM   #3
bmwm5lover
is BMW crazy
 
bmwm5lover's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Thornhill
Posts: 15,458
Hmm, seems to be what I am reading, Only issue is that when I puill the battery out, i don't see where the rogers sim card would go (don't think bell uses one?) In my BB Bold, I see my sim as soon as I pull the battery
__________________
www.enthusiastauto.caNeed a car???

His--'00 BMW ///M5 .:Jet BLK/BLK:.Individual-Style 65 Wheels; 9.5" Square Set up;275 Tires;Spacers;Black Kidneys;Muffler Delete; 3.5" Dual Tips; Beast Power; "Dinan" Ducts; E60 SSK; BC Coils
Hers--'07 BMW M5/6.:Indianapolis Red/Black:.
Toys
'88 BMW 635CSi
'81 MB 500 SEC Koenig
bmwm5lover is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2010, 03:44 AM   #4
mirek
6th Gear Member
 
mirek's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Canada
Posts: 5,455
if there is no sim slot, then you can't convert it, can only be used on bell
mirek is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2010, 08:34 AM   #5
T.Dot_E30
Classifieds Moderator
 
T.Dot_E30's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: T.Dot
Posts: 9,546
Umm I don't know BBs that well, but I don't believe any curves have a touch screen. That little track pad is touch sensitive if that's what you mean. Your BB Bold is still a better phone.

If you don't see a sim slot, it could be a CDMA only phone that only works on bell/telus.

Edit: It looks like the 8520 is GSM, the 8530 was the CDMA model, are you sure of the model? Compared to a older BB Bold, it has a smaller screen, no 3G, no GPS.
__________________

Last edited by T.Dot_E30; 09-26-2010 at 08:57 AM.
T.Dot_E30 is online now   Reply With Quote
Old 09-26-2010, 09:24 AM   #6
simplycars
6th Gear Member
 
simplycars's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oakville / Mississauga
Posts: 1,592
my telus bb has the card slot, but my old bell one didn't have it
__________________
simplycars is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2010, 09:57 AM   #7
bmwm5lover
is BMW crazy
 
bmwm5lover's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Thornhill
Posts: 15,458
I love my Bold.

The curve will be for my gf if it can be made to work.

Here is a pic of the back.


yay or nay?
__________________
www.enthusiastauto.caNeed a car???

His--'00 BMW ///M5 .:Jet BLK/BLK:.Individual-Style 65 Wheels; 9.5" Square Set up;275 Tires;Spacers;Black Kidneys;Muffler Delete; 3.5" Dual Tips; Beast Power; "Dinan" Ducts; E60 SSK; BC Coils
Hers--'07 BMW M5/6.:Indianapolis Red/Black:.
Toys
'88 BMW 635CSi
'81 MB 500 SEC Koenig
bmwm5lover is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2010, 10:00 AM   #8
slemmer
Driving in the fast lane
 
slemmer's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Missed in 'sauga
Posts: 3,002
You don't have the slot for a SIM card, that's a "rough in" where the SIM card holder would go. Telus does have a GSM phones as they are introducing GSM technology to their network. If you have a telus phone and no GSM then you have an older phone that is not GSM compatable.
__________________

'04 645cic
'05 GMC Sierra SLT Z71 CCSB 4x4
'00 740i Sport
slemmer is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2010, 02:11 PM   #9
mirek
6th Gear Member
 
mirek's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Canada
Posts: 5,455
Quote:
Originally Posted by slemmer View Post
You don't have the slot for a SIM card, that's a "rough in" where the SIM card holder would go. Telus does have a GSM phones as they are introducing GSM technology to their network. If you have a telus phone and no GSM then you have an older phone that is not GSM compatable.

There is no rough in there, the silver thing is the back of the touchpad\trackpad.
mirek is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2010, 05:33 PM   #10
propr'one
op sucks cock
 
propr'one's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: T.
Posts: 17,788
Send a message via MSN to propr'one
you have a CDMA curve, it can't work with rogers GSM network.
__________________
I run a canadian HID kit company, if you have any questions about hid kits in canada or would like to check out our products please contact me here: http://absolutehid.ca

Hot: 2001 Estoril M RoadsterZCP 19's michelin supersports, ZHP knob, JL 8W3
Cold: 2002 TiAg M3 6mt ZCP 19's michelin supersports, deoranged, dechromed, led tails, ZHP knob, UUC SS v3, GROM, OEM 18's w310's,
Fun: 2006 YZF-R6, black
propr'one is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2010, 07:11 PM   #11
T.Dot_E30
Classifieds Moderator
 
T.Dot_E30's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: T.Dot
Posts: 9,546
It's a 8530 aka CDMA version, as seen on the label you posted.
__________________
T.Dot_E30 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Maxbimmer Copyright 2001 - 2015