Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E36 (1991 - 1999)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 08-17-2010, 06:56 PM   #1
doogee
Stance is Gay.
 
doogee's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ancaster
Posts: 3,437
Send a message via MSN to doogee
S50 cams in 328is help

I got my hands on some s50 cams and trays. I'm going to have them installed in my M52.

Now I'm not sure if I can use my m52 trays or what not. I've searched and no one seems to have a dead answer.

Can someone please give me a straight answer on what it takes to install these?

Please let me know.
__________________


Dakar M3 Track Build Thread
doogee is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 09:15 PM   #2
e30_kid89
The Afro-stig
 
e30_kid89's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: TDot West End
Posts: 4,589
Send a message via MSN to e30_kid89
I believe you have to use either the m50(except non-vanos) or s50 trays along with the cams you have. But I'm not 100% sure, maybe 91% lol...From what i remember you can use only m52 or s52 trays with the s52 cams and the same for the m50 or s50 trays with s50 cams.
__________________
e30_kid89 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 10:50 PM   #3
Dissembler
4th Gear Member
 
Dissembler's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Oshawa
Posts: 653
Quote:
Originally Posted by e30_kid89 View Post
From what i remember you can use only m52 or s52 trays with the s52 cams and the same for the m50 or s50 trays with s50 cams.
+1 you need the m3 cams, trays and bearing caps. Also, i don't think you can install s50 cams into and m52 at all or s52 cams into an m50. S50 goes into m50 and s52 goes into m52.

better double check which ones you got.
__________________
S52 E30
Dissembler is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 03:32 AM   #4
doogee
Stance is Gay.
 
doogee's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ancaster
Posts: 3,437
Send a message via MSN to doogee
I have S50 cams with S50 trays. Should work. I also have the S50 bearing caps.

It doesn't make a lot of sense thats S50 cams will ONLY work in an M50 because the heads are all the same. Minus the trays.
__________________


Dakar M3 Track Build Thread
doogee is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 12:38 PM   #5
ScotcH
6th Gear Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Ottawa, ON
Posts: 1,859
M52, s50, s52 are all the same trays. The m50 is different. You'll be fine with either the s50 or the m52 trays, but I would stick with the trays and caps that came with the cams if they are in good shape since the bearing ledges will be mated to the cams.

The s50 cams will work perfectly fine in an m52. The only time there are issues is if you are trying to install into an m50 ... there you need the m52/s50/s52 trays.
__________________
2007 BMW 328Xi Touring, 6 speed

Last edited by ScotcH; 08-18-2010 at 12:42 PM.
ScotcH is online now   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 01:29 AM   #6
doogee
Stance is Gay.
 
doogee's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ancaster
Posts: 3,437
Send a message via MSN to doogee
^^ Thanks man you are correct.

The S50 cams dropped right in!
__________________


Dakar M3 Track Build Thread
doogee is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 05:51 PM   #7
EURO_TRASH
1st Gear Newbie
 
EURO_TRASH's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: St. Thomas
Posts: 40
hey is there a reason why you went with the s50 cams and not the s52 cams?
EURO_TRASH is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 09:45 PM   #8
doogee
Stance is Gay.
 
doogee's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ancaster
Posts: 3,437
Send a message via MSN to doogee
Quote:
Originally Posted by EURO_TRASH View Post
hey is there a reason why you went with the s50 cams and not the s52 cams?
Nope
__________________


Dakar M3 Track Build Thread
doogee is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.