Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E30 (1983 - 1991)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 06-05-2010, 05:40 PM   #1
MylesPenney
2nd Gear Member
 
MylesPenney's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bowmanville
Posts: 68
Problem with L/100 guage

Hey my L/100 guage isn't working properly, when i'm on the gas the needle goes right to the max, and when I'm I let off the gas it goes down to 0, never stays anywhere in between. My tach works fine, as well as my speedo, temp guage and fuel guage. Any ideas as to what it could be?

Thanks in advance!!
__________________
---------------1991 BMW 325i BIG TIME----------------
MylesPenney is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2010, 06:24 PM   #2
Ceeker
Parts hoarding partner...
 
Ceeker's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Posts: 3,365
Stop matting the gas peddle. :-) When you start the car it should go past 20 to the far right. as you press and let off the gas it should move towards the zero and fluctuate with the amount of peddle you put down; as you accelerate the needle moves left and should be around the area approx 10-12 litres to 100. and level off unless you let off the gas or press the peddle more. but this needle does move around quite a bit unless you are on the highway.
__________________

I think I've had 14 bmw's in 4 years.
2 IX's -sold and parts
2 325i 4 dr - sold
4 318is all white - sold and parts
1 87 325is red - parts
1 89 325i vert grey - parts
1 90 325is white - keepin
1 87 325i vert -red - keepin
latest addition 1 88-325is red - parts
latest addition 1 89-325i vert - white -fixin/sold
latest addition 1 92-318i vert - blue - parts
latest addition 1 87 325is blk - parts.

latest addition as of 2013-Gold 87-325is auto! it's a keeper!
Ceeker is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2010, 06:34 PM   #3
MylesPenney
2nd Gear Member
 
MylesPenney's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bowmanville
Posts: 68
Yea I totally understand what it should be reading, but if I have any throttle at all it goes max, and if I'm off the throttle it's zip. Just wonderin if anyone else has had this problem or if anyone has any suggestions, I've got no problem pullin my cluster apart
__________________
---------------1991 BMW 325i BIG TIME----------------
MylesPenney is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2010, 07:30 PM   #4
Ceeker
Parts hoarding partner...
 
Ceeker's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Posts: 3,365
are you saying any amount of throttle it goes to the end? what about when you give it throttle driving and the gradually back off but still be on it. In park I know what you are describing does that- normal. but while driving check it.
__________________

I think I've had 14 bmw's in 4 years.
2 IX's -sold and parts
2 325i 4 dr - sold
4 318is all white - sold and parts
1 87 325is red - parts
1 89 325i vert grey - parts
1 90 325is white - keepin
1 87 325i vert -red - keepin
latest addition 1 88-325is red - parts
latest addition 1 89-325i vert - white -fixin/sold
latest addition 1 92-318i vert - blue - parts
latest addition 1 87 325is blk - parts.

latest addition as of 2013-Gold 87-325is auto! it's a keeper!
Ceeker is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2010, 09:02 PM   #5
Balatch
2nd Gear Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Kaladar
Posts: 204
I've had this problem and never bothered to address though it was kind of annoying....

What he's saying is, his fuel consumption either reads 0 or max, never anything in between, as soon as you touch the gas it goes to max and STAYS THERE unless you remove your foot from the pedal, than it goes to 0 and STAYS THERE.

Sorry if that wasn't clear enough, I have no idea what causes but I will chime in to say that I as well experienced this problem.
Balatch is online now   Reply With Quote
Old 06-06-2010, 02:58 PM   #6
ryanjv
2nd Gear Member
 
ryanjv's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Detroit/Brampton
Posts: 180
Send a message via MSN to ryanjv
once in a while this'll happen to me. Hasn't in a long time though. I think it only happened on really cold days. when that happens i usually just turn the car on and off after it's warmed up. its magic
ryanjv is online now   Reply With Quote
Old 06-06-2010, 08:19 PM   #7
MylesPenney
2nd Gear Member
 
MylesPenney's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bowmanville
Posts: 68
What Balatch said is exactly my problem i'm having, it is pretty annoying. hmmm...
__________________
---------------1991 BMW 325i BIG TIME----------------
MylesPenney is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2010, 08:58 PM   #8
JvzwetE36325
2nd Gear Member
 
JvzwetE36325's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: 7mins 30secs to mosports gate :O
Posts: 211
Think it could involve ur afm? maybe take it off and clean it with some throttle body cleaner? It doesnt sound like its a problem with ur cluster...
JvzwetE36325 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2010, 09:24 PM   #9
Bullet Ride
Cars in Perpetual Repair
 
Bullet Ride's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Guelph
Posts: 5,735
Have you tried smacking the dash with your hand and telling it to behave?
__________________
Bullet Ride is online now   Reply With Quote
Old 06-10-2010, 09:33 PM   #10
JvzwetE36325
2nd Gear Member
 
JvzwetE36325's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: 7mins 30secs to mosports gate :O
Posts: 211
Quote:
Originally Posted by Bullet Ride View Post
Have you tried smacking the dash with your hand and telling it to behave?
Thats what i do when only half my dash lights up it actually listens until i hit another bump
JvzwetE36325 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2010, 10:09 PM   #11
325isdan
5th Gear Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: GTA
Posts: 1,104
How long have you had the car? Has it always done this? Your car may be chipped.
325isdan is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
cluster, economy, fuel, instrument, l/100

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.