Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E36 (1991 - 1999)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 02-05-2010, 03:33 AM   #1
ro0meo0
2nd Gear Member
 
ro0meo0's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: mississauga
Posts: 74
engine acting up

ok so heres the story

me driving on the 401 beside the airport cursing at 130km/h and then i wanted to pass another one of those slow drivers in the fast lane, so i gunned the car and while doing that i felt the car lag twice so am like hmmmm wth is that so stupid me gunned it again and heres what happened

a check engine light popped right away
the car started shacking as i pushed on the accelerator
it felt like i had like more than 2 miss-fires in the engine,

however so i pulled to the shoulder and popped the hood, felt the engine it was shacking really hard.

got in the car turned it off and on again and booom
it started running perfectly fine again.

it has been 24 hours since that lil incident, drove the car today again for over 50kms
it drove mint.

now the question is

WTH HAPPENED THERE? lol
what could it be?
should i be worried?
and since the car is running fine with no check engine how can i check for failures?

any help would be appreciated
__________________
ro0meo0 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 04:29 AM   #2
ACS_DAN
16/F/Cali
 
ACS_DAN's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: OJ Didn't Do it.
Posts: 1,310
Send a message via MSN to ACS_DAN
Computer probably stored the CEL code. I'm not totally sure but do the stomp test if it's available on e36's or have the car scanned. That should tell you exactly what you're looking for or it will give you a good starting point.
ACS_DAN is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 09:33 AM   #3
Pierce330
2nd Gear Member
 
Pierce330's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 233
I had the exact same thing happen to me on Monday morning...the only thing was that I was in my garage. I turned my car off and the car ran fine except for my check engine light. I got it scanned and cylinders 1 and 6 were misfiring. I replaced all 6 plugs and the air filter. I also checked the coils...
Pierce330 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 09:56 AM   #4
T.Dot_E30
Classifieds Moderator
 
T.Dot_E30's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: T.Dot
Posts: 9,439
Sounds like a mis-fire. Get the code read.
Could be an ignition coil starting to act up.
__________________
T.Dot_E30 is online now   Reply With Quote
Old 02-17-2010, 05:04 PM   #5
BMW_M_POWER
MR RAV
 
BMW_M_POWER's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Mississauga
Posts: 931
I had the exact same problem but in my case the hose that goes underneath the boot next to MAF cracked and popped out, my engine would rev 1500 to 3000, shake and at the same time check engine light on prior to fix.
__________________

BMW E46 330i ZHP S767, M3
BMW_M_POWER is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Maxbimmer Copyright 2001 - 2014