Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E36 (1991 - 1999)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-24-2010, 04:36 PM   #1
doogee
Stance is Gay.
 
doogee's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ancaster
Posts: 3,445
Send a message via MSN to doogee
Window Issue

So I've had this problem almost since I got the car, and now I want to fix it.

When I use auto up, the window will go up a few inches and stop. I need to hold the window button down for it to go all the way up, almost as if the motor thinks something is blocking it.

I'm thinking either the bushings need to be a replaced or maybe the motor or regulator. Not sure yet.

I also think it's possible the window isn't adjusted properly. Looks like it's pushing against the seal too much.

The problem is only on the drivers side. Hopefully someone can shed some light.
__________________


Dakar M3 Track Build Thread
doogee is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 04:48 PM   #2
Ceeker
Parts hoarding partner...
 
Ceeker's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Posts: 3,363
Quote:
Originally Posted by doogee View Post
So I've had this problem almost since I got the car, and now I want to fix it.

When I use auto up, the window will go up a few inches and stop. I need to hold the window button down for it to go all the way up, almost as if the motor thinks something is blocking it.

I'm thinking either the bushings need to be a replaced or maybe the motor or regulator. Not sure yet.

I also think it's possible the window isn't adjusted properly. Looks like it's pushing against the seal too much.

The problem is only on the drivers side. Hopefully someone can shed some light.
could be one, or some or all of the above. start with adjusting the window.
If that doesn't work. then check the regulator, and since you're in there look into the motor.
__________________

I think I've had 14 bmw's in 4 years.
2 IX's -sold and parts
2 325i 4 dr - sold
4 318is all white - sold and parts
1 87 325is red - parts
1 89 325i vert grey - parts
1 90 325is white - keepin
1 87 325i vert -red - keepin
latest addition 1 88-325is red - parts
latest addition 1 89-325i vert - white -fixin/sold
latest addition 1 92-318i vert - blue - parts
latest addition 1 87 325is blk - parts.

latest addition as of 2013-Gold 87-325is auto! it's a keeper!
Ceeker is online now   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 04:49 PM   #3
Steve30
Techno Viking
 
Steve30's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Scarborough
Posts: 1,718
I have the exact same issue its so annoying. I have tints on the car so I thought that was the cause but I guess not.
__________________



E36 ///M3 S54
E30 325 Project
Steve30 is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 04:51 PM   #4
doogee
Stance is Gay.
 
doogee's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ancaster
Posts: 3,445
Send a message via MSN to doogee
Well I was just playing around. I sprayed Silicone spray on the weather stripping and the window rolls up fine now. But i've done this many times, it just wears out and happens again.

So it must be the window is pressed against the rubber too much. I found out how to adjust it and will mess with it tomorrow. I'll post up once it's fixed and let ya know!
__________________


Dakar M3 Track Build Thread
doogee is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 04:55 PM   #5
lvan
6th Gear Member
 
lvan's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Location
Posts: 5,218
Send a message via MSN to lvan
I would look how freely the window goes up before replacing anything.
lvan is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 05:17 PM   #6
propr'one
op sucks cock
 
propr'one's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: T.
Posts: 17,698
Send a message via MSN to propr'one
lube up the regulator with white lithium grease.

Potential problems, in decreasing order of likelyness:
-Motor weak
-Regulator not adjusted correctly
-regulator bent/cracked
-weatherstripping not installed correctly


good luck
__________________
d1s bulb canada

Hot: 2001 Estoril M RoadsterZCP 19's michelin supersports, ZHP knob, JL 8W3
Cold: 2002 TiAg M3 6mt ZCP 19's michelin supersports, deoranged, dechromed, led tails, ZHP knob, UUC SS v3, GROM, OEM 18's w310's,
hid headlights hid kit
propr'one is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2010, 02:12 AM   #7
Dysantic
Captain Chaos
 
Dysantic's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Mississauga
Posts: 1,029
Mine does the same thing, lol. When I have it down, and use auto up, it either goes really, really slow compared to the other windows or sometimes hits the top and then goes back down a few inches almost like it thinks something got in its way. I've been planning to take the door panel off to take a look but its just so damn cold outside. lol
__________________
Dysantic is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2010, 09:34 PM   #8
sproule905
6th Gear Member
 
sproule905's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: The Landing
Posts: 1,328
haha. who else has this problem, yet only on the drivers side.. I DO!

could it be hitting the max load on the UP position and triggering the anti-pinch sensor(insert question mark) my mac aint noticing that it should be a question mark..

anyway, i have often wondered about this, if it is the motor hitting the pinch sensor, grease, a dry window seal. Because my passenger rolls up with ease....
__________________

sproule905 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2010, 10:34 PM   #9
Steve30
Techno Viking
 
Steve30's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Scarborough
Posts: 1,718
it happens on my drivers side a lot more than the passenger side


Quote:
Originally Posted by sproule905 View Post
haha. who else has this problem, yet only on the drivers side.. I DO!

could it be hitting the max load on the UP position and triggering the anti-pinch sensor(insert question mark) my mac aint noticing that it should be a question mark..

anyway, i have often wondered about this, if it is the motor hitting the pinch sensor, grease, a dry window seal. Because my passenger rolls up with ease....
__________________



E36 ///M3 S54
E30 325 Project
Steve30 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2010, 10:17 PM   #10
Shuks
2nd Gear Member
 
Shuks's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: mississauga
Posts: 272
I had the same problem. Got pulled over and was politely asked to take off "too dark" window tint on fronts. Have not had the issue again...

--Again, I would push button for window-auto-up and it would go up a bit and then reverse. Once the tint was gone, they started rolling up perfectly--

Might want to look into that. I think the regulator isn't adjusted for the window tint hence drag. Doogee can probably attest to this since he doesn't have driver side tint.
Shuks is online now   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 02:06 AM   #11
Dysantic
Captain Chaos
 
Dysantic's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Mississauga
Posts: 1,029
Yeah, I don't have any tint on my car either. I'm just thinking that the rubber on the bottom is either too tight. Hopefully sometime soon I can take the door panel off and take a look at the motor in action and see if anything is up.
__________________
Dysantic is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 10:02 AM   #12
hockeyfan27
5th Gear Member
 
hockeyfan27's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Durham Region
Posts: 921
Quote:
Originally Posted by sproule905 View Post
haha. who else has this problem, yet only on the drivers side...


and it drive me nuts! especially when I'm putting the top up.
__________________

1998 328ic - Sold
hockeyfan27 is online now   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 11:57 AM   #13
Fern3
formerly e36.M52B25
 
Fern3's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Mississauga, ON
Posts: 235
It might be the plastic sliders on the side edges of the glass creating too much drag cause of lack of lubrication..
__________________

| M54B30/6MT Swap | KW V2 Coilovers |3.46 Diff |
|Genuine 19x8.5/9.5 Style 172M Wheels|
Fern3 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 06:26 PM   #14
Mad Cow
2nd Gear Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Toronto
Posts: 184
I saw this earlier today, http://www.ecstuning.com/ES523276/. Maybe it would help.
Mad Cow is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2010, 11:44 AM   #15
sproule905
6th Gear Member
 
sproule905's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: The Landing
Posts: 1,328
the funny thing with my drivers side vs. my passenger side... my passenger windo was broken into last winter & i replace the glass. the replacement was not tinted yet it tracks up with ease. It actually went up when it was tinted before. I has to be something with the anti-pinch... anyone? no? nothing?
__________________

sproule905 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.