Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E36 (1991 - 1999)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-22-2010, 09:57 AM   #16
tg07lq
4th Gear Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: St Catharines
Posts: 792
id stop throwing parts at it. do your best to further diagnose, i know changing parts eliminates problems but run through the basic checks and check what you have before you replace it.
a buddy of mine does this with his civic all the time, only he has the dealer do it. they love him casue he just throws money at a problem and changes half the car. hes been told its logical to have changed 3 alternators before 100 000k be smart about it and check what you can without changing it. it might be worth having a mechanic you trust look at it.
__________________
4cyl autotragic woes...
tg07lq is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2010, 01:08 PM   #17
ScotcH
6th Gear Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Ottawa, ON
Posts: 1,863
If it's not the CPS, I'll eat my hat
__________________
2007 BMW 328Xi Touring, 6 speed
ScotcH is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2010, 05:02 PM   #18
mahniak
2nd Gear Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Quebec
Posts: 75
any news?
mahniak is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2010, 07:09 PM   #19
E36&8
2nd Gear Member
 
E36&8's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Mississauga
Posts: 177
Changed the spank plugs today

Car started but died after 2 seconds

started 2nd time, everything was shaking; looks like fuel wasn't getting to the engine fast enough so I gave it coupe of revv's

returned normail after 5 minutes

So YES the car started after changign the plugs

-------------------------------------------------------------
here are some pics


Shot with K790a at 2010-01-22

Shot with K790a at 2010-01-22

Shot with K790a at 2010-01-22

Shot with K790a at 2010-01-22

found lots of oil on my driveway. Valve cover gasket LEAK.


Coming up Maintenance

New coil packs

New fuel Filter

New valve cover gasket

New relay's

Hopefully won't see this happening again!


---------------------------------------------------
Many many thanks for maxbimmer input
E36&8 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2010, 07:22 PM   #20
mahniak
2nd Gear Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Quebec
Posts: 75
I knew it was the plugs !
mahniak is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2010, 08:18 PM   #21
aaron320i
Banned
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mississauga
Posts: 416
Send a message via MSN to aaron320i
It wasn't the plugs. It was all the oil that flooded around them. Once you pulled them out. All the oil poured in. Once all the oil was gone there is a truer connection between the coil pack plug and the spark plug connector.
aaron320i is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2010, 08:58 PM   #22
E36&8
2nd Gear Member
 
E36&8's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Mississauga
Posts: 177
yes that is exactly right!
E36&8 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2010, 10:07 PM   #23
aaron320i
Banned
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mississauga
Posts: 416
Send a message via MSN to aaron320i
Quote:
Originally Posted by E36&8 View Post
yes that is exactly right!
Are you being sarcastic?
aaron320i is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2010, 10:13 PM   #24
E36&8
2nd Gear Member
 
E36&8's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Mississauga
Posts: 177
Quote:
Originally Posted by aaron320i View Post
Are you being sarcastic?
there is no point of being sarcastic; you just explained what was exactly happening.

I'm going to do the valve cover gasket tomorrow, so hopefully wont be seeing any more oil.
__________________
______________________

BMW E36
E36&8 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2010, 11:12 PM   #25
aaron320i
Banned
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mississauga
Posts: 416
Send a message via MSN to aaron320i
Quote:
Originally Posted by E36&8 View Post
there is no point of being sarcastic; you just explained what was exactly happening.

I'm going to do the valve cover gasket tomorrow, so hopefully wont be seeing any more oil.
LOL sorry I had to ask. Some people I found are too sarcastic on this forum.
Make sure the valve cover gasket include the pipe seals.
aaron320i is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.