Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E30 (1983 - 1991)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 11-25-2009, 04:02 PM   #1
Vincas
1st Gear Newbie
 
Join Date: Nov 2006
Location: Toronto
Posts: 18
90 325ix no start

I have a 90 325ix that won't start. I checked for codes and 1223 came up, coolant temp sensor so I went out and bought both the one for the gauge and the one for the computer. Replaced both and nothing, car still cranks but does not start and code 1223 still comes up. So I traced the wiring from the sensor to the computer checking for continuity at connector c191 and at the computer. From the sensor connector both power and ground site there is 0hms of resistance a near perfect connection. There is no corrosion of any kind on any of the connectors in the circuit so I have come to the conclusion that I have a dead DME. I would like a second opinion if anyone has had this problem before and if you agree with me that the DME is dead would anyone be interested in a parts car?
Vincas is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2009, 01:04 PM   #2
Brent
3rd Gear Member
 
Brent's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto
Posts: 313
I don't know much at all about the electrical, but is your fuel pump working? Have you changed your fuel filter? When my car didn't start, that's what I checked and it worked. I had a thread on here about it I can direct you to if you think it would help.
Brent is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2009, 02:23 PM   #3
InfiniteDice
14 Years with the E30
 
InfiniteDice's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: St. Catharines
Posts: 1,126
After checking all fuses.

Possibilities:

Main Relay, Fuel Pump Relay, Fuel pump itself, Fusible Link off the small + lead in the trunk(peel back shrink wrap, look at link - Re-insulate later). Non-functional ICV (needs this for air when at idle, put key to run not start, then listen at the ICV for the buzzing).
__________________




Performance one step at a time.

Last edited by InfiniteDice; 12-03-2009 at 02:25 PM.
InfiniteDice is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.