Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E30 (1983 - 1991)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 10-21-2009, 05:09 PM   #1
Need_To
1st Gear Newbie
 
Join Date: Apr 2002
Location: Hidden
Posts: 35
e30m3 Fuel Delivery Problem

I can't keep her running? Sometimes I can get a cold start but rough idle at about 2k rev's. I belive she is flooding. smell gas will not restart etc. Is there a cold start injector that could be stuck on? There is a Bosch instrument part of the air intake manifold what is this? I have checked the air flow meter, temperature switch, pressure switch etc. any thoughts would be much appreciated.
__________________
Are we having fun yet?
Need_To is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2009, 05:27 PM   #2
Ceeker
Parts hoarding partner...
 
Ceeker's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Posts: 3,337
I don't believe there is a cold start injector independent of the injection system. the older M20's had them and they upgraded as well past the 87 year. check o2 sensor.
too much fuel tells me MAF meter isn't regulating the mixture. Cold start injector always come on in this weather. I don't think the car would do this at fresh start up. it would only do it when the car is warm.

A faulty O2 sensor would make the car run crappy. Disconnect it while the car is running and see if it changes anything. If the problem goes away while disconnected then it is your 02 sensor. You might see a increase in the idle or stabilization of the motor running. if nothing changes then we know it's not that and something else.

hope this helps.
__________________

I think I've had 14 bmw's in 4 years.
2 IX's -sold and parts
2 325i 4 dr - sold
4 318is all white - sold and parts
1 87 325is red - parts
1 89 325i vert grey - parts
1 90 325is white - keepin
1 87 325i vert -red - keepin
latest addition 1 88-325is red - parts
latest addition 1 89-325i vert - white -fixin/sold
latest addition 1 92-318i vert - blue - parts
latest addition 1 87 325is blk - parts.

latest addition as of 2013-Gold 87-325is auto! it's a keeper!
Ceeker is online now   Reply With Quote
Old 10-21-2009, 06:17 PM   #3
Need_To
1st Gear Newbie
 
Join Date: Apr 2002
Location: Hidden
Posts: 35
will try that

The part I was refering to is the throttle position switch? I disconnected and checked the air flow meter resistance values over it's range of travel ... what values should I get? If I can get it started it will not accept any throttle at all the mixture seems way off. Normal idle should be less than 1k rev's.
__________________
Are we having fun yet?
Need_To is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2009, 01:06 PM   #4
Aveman
2nd Gear Member
 
Aveman's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Mississauga
Posts: 230
You could have this

http://www.s14.net/forums/showthread.php?t=6426

If that's the case your idle control motor is gone and you need to get new transistors soldered onto your ECU.

Test your idle control motor and go from there.
Aveman is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 01:35 PM   #5
Need_To
1st Gear Newbie
 
Join Date: Apr 2002
Location: Hidden
Posts: 35
New ICV ... Now No Spark

Well my new ICV finally arrived and I installed it yesterday ... but now no spark ...nothing I checked the DME for burn't transisters but nothing obvious ... there is a 3rd switching transistor on the DME ... could this be the one for firing? ... looking from the coil end it looks like they ground the coil to generate a spark pulse .... cause I have 12vdc on both terminals .. the resistance values seem ok .6 ohms and 5600ohm's, I may change all 3 transistors on spec and try to find a good scope?
__________________
Are we having fun yet?
Need_To is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.