Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E30 (1983 - 1991)
User Name

Welcome to!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 07-06-2009, 12:24 AM   #1
5th Gear Member
matty.dc's Avatar
Join Date: Feb 2008
Location: Hamilton
Posts: 1,124
Send a message via MSN to matty.dc
Check oil light came on

My engine oil light came on, on the overhead cluster. I got out immediately to check the level of the oil and it was fine. The oil light in the gauge cluster remained off the entire time. Any ideas?



1987 325is(Midnight Tuning Tuned OBD I S52) - Current Summer Car
2013 Ford Edge - Daily Driver
1985 318i - 1st Car (started it all)
matty.dc is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2009, 01:43 AM   #2
2nd Gear Member
E30Rider's Avatar
Join Date: Jan 2006
Location: toronto
Posts: 113
Send a message via MSN to E30Rider
maybe your oil pressure switch is gone, i had the same problem and i'ved replaced mine last week..
E30Rider is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2009, 02:47 PM   #3
FuryriderX's Avatar
Join Date: Nov 2006
Location: Stoney Creek
Posts: 1,259
overhead check panel light is supposed to come on when the oil level is 1L low.

could just be a malfunctioning level sender, it happens every so often.
FuryriderX is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2009, 08:54 PM   #4
3rd Gear Member
adam325i's Avatar
Join Date: Feb 2009
Location: Hamilton
Posts: 362
mine does that when ever i go over a certian speed limit or slamm on the breaks and the coolant one goes out too. but the fluids are all fine.
90 325i 4dr Winter fun
90 325i 2dr Summer/track car
87 325i 4dr Parts
adam325i is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 05:24 AM   #5
7000 RPM
juzer's Avatar
Join Date: Mar 2009
Location: toronto
Posts: 198
Check oil again when cold, if little below line add 1/2L and see if light goes out.
juzer is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 03:22 PM   #6
if I lived . I would be ~
everlast's Avatar
Join Date: Mar 2004
Location: Ottawa
Posts: 5,847
That light can be sensitive; it's like a 'first warning' light. Agree with juzer, check when cold, top up.
everlast is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2009, 02:49 PM   #7
2nd Gear Member
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto
Posts: 104
I had that happen in my ix. Turned out to be where the sensor plugs into the harness, it had come unplugged. I plugged it back in and all is fine again. Look for a wire harness coming out of the oil pan.
89 325ix - stock
97 Miata - turboed, intercooled, and megasquirted
Starsky is online now   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 01:17 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Maxbimmer Copyright 2001 - 2015