Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E30 (1983 - 1991)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 04-22-2009, 05:34 PM   #1
Jonee
2nd Gear Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Mississauga
Posts: 53
E30 Cluster

Hey everyone just had a question maybe someone would know I was gonna change the cluster in my car cause my gas gauge isn't working so well. I Have an 87 325 with a 2.7 liter and my cluster redlines a 5 the cluster I was putting in was from a 2.5l it redlines at 7 am i going to have a problem? Will it just cut out at 5 ? Or would I be able to just switch the tach around ?
Jonee is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 05:40 PM   #2
Ceeker
Parts hoarding partner...
 
Ceeker's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Posts: 3,358
just take the e cluster apart and switch the gauges if only the gas gauge is off. They're the same. it's a no brainer.
Ceeker is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 05:54 PM   #3
Jonee
2nd Gear Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Mississauga
Posts: 53
Does it just pop off? Cause i know the rpm and the speed have screws in them ? just asking cause I've never done it .
Jonee is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 09:47 PM   #4
supernaught
6th Gear Member
 
supernaught's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Peterborough
Posts: 1,323
Send a message via MSN to supernaught
are you sure its your cluster and not the sending unit? is your gauge 'off' or does it sometimes work and sometimes not? Does it show 1/2 tank when its actually empty or vise versa?
__________________

88 325IX TOURING DiamantSchwarz|89 325IX AlpinWeiss|88 325IX DiamantSchwarz
supernaught is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 10:05 PM   #5
FuryriderX
cra.iX.y
 
FuryriderX's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Stoney Creek
Posts: 1,259
the coolant temp and gas gauges have a grounding problem that crops up with age. if you slap the dash hard does it work properly?

if so, then take it apart, and clean up the little solder pad and screw on the center of the gauge, and put it back together. should work just fine.
__________________
FuryriderX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.