Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E46 (1998 - 2005)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 02-02-2009, 07:59 PM   #1
Another BM
3rd Gear Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto
Posts: 593
Trouble hooking up Rockford amp to H/K amp in trunk

So i tried to set up my system today and ran into a problem.

I connected a transmitter into those speakers in the trunk that have the H/K (harman/kardon) cover. The one that sits at the top of the trunk, right in the center.

I ran the rca's to the amp and connected everything. Sub didn't work.

I then noticed no sound comes from those 2 speakers.

N e idea why those speakers aren't working..

while installing the transmitter no other wires got cut or disconnected.
the speakers were balanced
the H/K button inside the car is turned on.


i dont know if those speakers ever worked.
Is there a better way to hook up an amp and sub into the factory setup.
Another BM is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2009, 10:26 PM   #2
Junaid
4th Gear Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Posts: 670
i was thinking of this the other day... i'm sorry i am not much of a help but i guess you could check the fuse?

but anyways after you figured out could you please post how you did it, i want to connect it to my factory stuff as well.
Junaid is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2009, 08:15 AM   #3
StikiGreenZ
6th Gear Member
 
StikiGreenZ's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Milton, ON
Posts: 1,604
Send a message via MSN to StikiGreenZ
You should be getting your sound lead from the stock amp in the trunk, not off the speakers on the rear decklid.
__________________
-

BMW 645i - Black on Red
Range Rover Sport - Black on Black
StikiGreenZ is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2009, 09:39 AM   #4
Another BM
3rd Gear Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto
Posts: 593
where is the stock amp located
Another BM is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2009, 12:55 PM   #5
StikiGreenZ
6th Gear Member
 
StikiGreenZ's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Milton, ON
Posts: 1,604
Send a message via MSN to StikiGreenZ
Remove the carpet on the left side of your trunk, its basically on the left side where your gas cap is on the right side.

I foudn a wiring diagram online a long time ago, im sure its still up somewhere. You'll need a little adapter (forget the technical term for it) to convert the signal into something your amp can use.
__________________
-

BMW 645i - Black on Red
Range Rover Sport - Black on Black
StikiGreenZ is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2009, 12:35 PM   #6
Another BM
3rd Gear Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto
Posts: 593
did u post the diagram on max??
Another BM is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2009, 02:23 PM   #7
dbworld4k
Addict
 
dbworld4k's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: YYZ / ORD
Posts: 7,244
I fund this diagram on Fanatics a while back:



Hope this helps.
__________________


'02 ///M5 Imola Red / Imola Red '09 335i Alpine White / Coral Red

Past:
'04 E55 AMG Brilliant Silver / Anthracite
'96 318i Alpine White / Black
'01 330Ci Titanium Silver / Coral Red
'96 328i Jet Black / Black
dbworld4k is online now   Reply With Quote
Old 02-05-2009, 11:53 PM   #8
g_teg
1st Gear Newbie
 
Join Date: Jul 2008
Location: mississauga
Posts: 20
hey sorry to break into the thread. But since your putting in a new amplifier in your car can i possible bug you for a part.

i just bought a car and the plug going from the sub amp ( mini amp ) to the 6x9 is missing. i was wondering if i can get that from you.

please PM me.
g_teg is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2009, 11:44 AM   #9
Another BM
3rd Gear Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto
Posts: 593
ayyyy.. i got it working.
sounds pretty sweet now.

g_teg.. sorry man, i like to keep all stock parts of my car for when i go to resell it.
Another BM is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2009, 07:09 PM   #10
StikiGreenZ
6th Gear Member
 
StikiGreenZ's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Milton, ON
Posts: 1,604
Send a message via MSN to StikiGreenZ
I dont like how that diagram tells u to splice into the 6x9 input wires. It's better to splice into the amplifier's input signal from the deck, that's how i did it. I can't seem to find the diagram online though, sorry.
__________________
-

BMW 645i - Black on Red
Range Rover Sport - Black on Black
StikiGreenZ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.