Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E30 (1983 - 1991)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 08-23-2008, 06:50 PM   #1
ThoroldE30
1st Gear Newbie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Thorold
Posts: 24
Help!!

So the other morning i went and started my car and surprise to me the dash lights did not work(temp gauge, speedo, gas gauge, and rmp gauge) what could this be??

any suggestions would be great

its a 91 318i
__________________
~91 318i~
ThoroldE30 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2008, 07:40 PM   #2
325isStephen
6th Gear Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Pickering
Posts: 1,313
check fuses

Steve
__________________
325isStephen is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2008, 08:57 PM   #3
ThoroldE30
1st Gear Newbie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Thorold
Posts: 24
done that no luck
__________________
~91 318i~
ThoroldE30 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2008, 09:11 PM   #4
slimjim
Almost Sideways
 
Join Date: Nov 2007
Location: canada
Posts: 1,876
relay?
__________________
slimjim is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2008, 09:40 PM   #5
ThoroldE30
1st Gear Newbie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Thorold
Posts: 24
hmm good suggestion i will try in the morning seeing as how it is getting dark i will get back then

thanks
__________________
~91 318i~
ThoroldE30 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2008, 01:29 AM   #6
325isStephen
6th Gear Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Pickering
Posts: 1,313
good luck bro, hopefully its nothing major, to check the relay swap another one in from a different accessory that you know is good.

Steve
__________________
325isStephen is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2008, 09:54 AM   #7
BmW1819
6th Gear Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Pickering
Posts: 2,802
if nothing lights up and nothing working in the car u gotta start where the power comes from the battery
BmW1819 is online now   Reply With Quote
Old 08-24-2008, 09:58 AM   #8
ThoroldE30
1st Gear Newbie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Thorold
Posts: 24
everything else in the car is working like even the signal lights come on when i use them still
__________________
~91 318i~
ThoroldE30 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2008, 01:52 PM   #9
racer-x
2nd Gear Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: niagara
Posts: 154
Everything in your dash has couplers that plug together. It sounds like the plug for your dash "pod" or gauge cluster has come unplugged.

Have you had stereo work done in your car?
racer-x is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2008, 06:07 PM   #10
ThoroldE30
1st Gear Newbie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Thorold
Posts: 24
no i havent had anything with the stereo done
__________________
~91 318i~
ThoroldE30 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2008, 11:12 PM   #11
craz azn
6th Gear Member
 
craz azn's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Port Perry
Posts: 7,515
Send a message via MSN to craz azn
Quote:
Originally Posted by ThoroldE30 View Post
So the other morning i went and started my car and surprise to me the dash lights did not work(temp gauge, speedo, gas gauge, and rmp gauge) what could this be??

any suggestions would be great

its a 91 318i
You sure the speedo gauge doesn't work? I had a similar problem last summer with my car... check your fuses again and report back. Actually... specifically, check the fuse thats controlling whatever circuit that the reverse light is on. That would be my guess.
__________________

Rippin' Proper | Youtube | Vimeo |
craz azn is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2008, 07:55 PM   #12
ThoroldE30
1st Gear Newbie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Thorold
Posts: 24
the speedo gauge itself works just no lights i checked all fuses but still no luck
__________________
~91 318i~
ThoroldE30 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2008, 09:06 PM   #13
Kirk930
2nd Gear Member
 
Kirk930's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Burlington
Posts: 130
Dimmer switch? Turn the headlight knob.
__________________
'00 Viper - Steel Grey - stock....so far.

'87 Porsche 930 (B&B exhaust, SC cams, Garrett hybrid turbo, adjustable boost control, Andial fuel enrichment - 400 h.p.) - SOLD

'97 540i - The daily grind mobile
Kirk930 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2008, 09:15 PM   #14
ThoroldE30
1st Gear Newbie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Thorold
Posts: 24
lol yea that was the first thing i though of

i think i am just going to run it into thorold imports come saturday and see what they can get of it
__________________
~91 318i~
ThoroldE30 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2008, 09:32 PM   #15
racer-x
2nd Gear Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: niagara
Posts: 154
If it's just the lights, it will be the dimmer switch.
racer-x is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.