Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E30 (1983 - 1991)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 08-19-2008, 09:50 PM   #1
zackman17
Banned
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto
Posts: 850
Angry e30 starting issues

hey ok here i go my e30 has issues starting if i let it sit for a bit like 2 weeks it wont start it's driving me nuts what could this be last time i drove it it died on me and took a few min to re start. i got the lambada control code now it's not showing no error code... im thinking possibly cps sensor the car only has 200,000k and runs like a dream until now i replaced all the grounds 2 ..like wtff and my hood miraculosly wont close now im going to take a sledge hammer to my m20 and the hood if i cant figure this out soon. where should i start testing and how do i test
zackman17 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 06:36 PM   #2
zackman17
Banned
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto
Posts: 850
bump
zackman17 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 06:50 PM   #3
T.Dot_E30
Classifieds Moderator
 
T.Dot_E30's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: T.Dot
Posts: 9,283
more info on what it does would help. ... Like does it crank, etc.

Test for spark, fuel then injector pulse n you'll find your answer.
__________________
T.Dot_E30 is online now   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 06:56 PM   #4
zackman17
Banned
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto
Posts: 850
Quote:
Originally Posted by T.Dot_E30 View Post
more info on what it does would help. ... Like does it crank, etc.

Test for spark, fuel then injector pulse n you'll find your answer.
last time i tested for spark and i had spark ut seems it wont start after a week or 2 of sitting and it smells nasty im thinking flooded engine due to leaking injectors is that possible? i havent checked fuel injector pulse how do u do that? i was also thinking cps that is the problem someone else had
zackman17 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 09:27 PM   #5
supernaught
6th Gear Member
 
supernaught's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Peterborough
Posts: 1,324
Send a message via MSN to supernaught
leaky fuel line maybe?
__________________

88 325IX TOURING DiamantSchwarz|89 325IX AlpinWeiss|88 325IX DiamantSchwarz
supernaught is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 09:30 PM   #6
zackman17
Banned
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto
Posts: 850
Quote:
Originally Posted by supernaught View Post
leaky fuel line maybe?
it's not leaking fuel i do need to do new lines soon but they are solid it's just not starting after it sits and it has to be boosted because the batter is a pos it had a dead cell the alternator is fine if i get it started after sitting for a while turn it off and start it again it will start right up. it's really pissing me off
zackman17 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 09:37 PM   #7
SamE30e
6th Gear Member
 
SamE30e's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Milton
Posts: 2,870
So it runs and starts fine when it's warm?
__________________
91 318is - M50NV (gone)
02 WRB Subaru WRX EJ207 forged, 320 AWHP stock turbo.
85 - 325
02 325i Sedan
SamE30e is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 09:39 PM   #8
zackman17
Banned
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto
Posts: 850
Quote:
Originally Posted by SamE30e View Post
So it runs and starts fine when it's warm?
yeah that sounds about right it will even start a day or so after i initially start it. it's a 90 325i it doesent have the cold start valve thing but idk it's messed and it tuns a lil rough for the first min or so
zackman17 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 10:32 PM   #9
supernaught
6th Gear Member
 
supernaught's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Peterborough
Posts: 1,324
Send a message via MSN to supernaught
Quote:
Originally Posted by zackman17 View Post
after it sits and it has to be boosted because the batter is a pos it had a dead cell
I wonder what the problem/solution could be.....
__________________

88 325IX TOURING DiamantSchwarz|89 325IX AlpinWeiss|88 325IX DiamantSchwarz
supernaught is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 10:33 PM   #10
zackman17
Banned
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto
Posts: 850
Talking

Quote:
Originally Posted by supernaught View Post
I wonder what the problem/solution could be.....
sledge hammer to the motor and a m50 swap?
zackman17 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 10:51 PM   #11
zackman17
Banned
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto
Posts: 850
rag in the gas tank..then lit on fire......drive it off a cliff....OHH wait I CANT FKN START IT ahh shit ummm mb ill set it on fire and collect insurance..dam it's not insured right now..F@#$K my lifeeeee
zackman17 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 11:38 PM   #12
supernaught
6th Gear Member
 
supernaught's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Peterborough
Posts: 1,324
Send a message via MSN to supernaught
Quote:
Originally Posted by zackman17 View Post
sledge hammer to the motor and a m50 swap?
correct
__________________

88 325IX TOURING DiamantSchwarz|89 325IX AlpinWeiss|88 325IX DiamantSchwarz
supernaught is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 11:39 PM   #13
zackman17
Banned
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto
Posts: 850
Quote:
Originally Posted by supernaught View Post
correct

ok but i dont have the time or money right now DAMMIT
zackman17 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2008, 02:56 AM   #14
Eurotakeover
BMW Obsessed
 
Eurotakeover's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: St.Catharines, ON, Canada
Posts: 613
I think you need a new battery lol. If its been sitting for a long time your battery will hate you. Next time you start it up rev it up to 2000rpm for 30 seconds. That will charge it.
__________________
Eurotakeover is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2008, 10:11 AM   #15
zackman17
Banned
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto
Posts: 850
Quote:
Originally Posted by Zapdos View Post
I think you need a new battery lol. If its been sitting for a long time your battery will hate you. Next time you start it up rev it up to 2000rpm for 30 seconds. That will charge it.
the battery doesent hold a charge for more than 4 days i just boost it with the booster pack i have
zackman17 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.