Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E30 (1983 - 1991)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 05-20-2008, 09:41 PM   #1
andicanada
4th Gear Member
 
andicanada's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Berlin Germany
Posts: 660
Send a message via MSN to andicanada
Automatic transmission question and problem need help asap.

hey guys i swaped engin's m20 dead one to a good m20 the car has a automatic transmission.
Everything went well car was starting up right away no problems drove 5m backwards and forward after that i shut the engine down and top the fluids up also transmission fluid 2min later i thought i take the car for a test run but now it wont move. When i put'it in D 123 or R i can rev. the engine thats no problem but it wont move at all anymore i need some help guys what could that be ? it moved befor


it is a 4hp22

thanks for your help
andicanada is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2008, 10:15 PM   #2
325isStephen
6th Gear Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Pickering
Posts: 1,313
hey man, I might be way off base, but when i pulled the auto trans off of my motor from the parts car the torque converter fell off the flywheel, have no idea but maybe that is what happened.

Oh and if you happen to need an auto tranny for an m20 pm i got one for sale

good luck man, hopefully its something simple

Steve
__________________
325isStephen is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2008, 10:33 PM   #3
andicanada
4th Gear Member
 
andicanada's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Berlin Germany
Posts: 660
Send a message via MSN to andicanada
the converter is screwed to the flywheel with 3 bolts
it shouldent come off that easy

can you send me a pic. off your tranny and second is ther a electric conector direct on the transmission ??
andicanada is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2008, 11:01 PM   #4
T.Dot_E30
Classifieds Moderator
 
T.Dot_E30's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: T.Dot
Posts: 9,318
do you have the linkage hooked up correctly? maybe it came loose?
__________________
T.Dot_E30 is online now   Reply With Quote
Old 05-20-2008, 11:02 PM   #5
325isStephen
6th Gear Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Pickering
Posts: 1,313
dont have a pic of the trans on me sorry, will get one as soon as i go to the shop again.oh and no clue about the electric connector.

Steve
__________________
325isStephen is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2008, 11:33 PM   #6
e30_kid89
The Afro-stig
 
e30_kid89's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: TDot West End
Posts: 4,592
Send a message via MSN to e30_kid89
E30s came in auto?
__________________
e30_kid89 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2008, 11:52 PM   #7
andicanada
4th Gear Member
 
andicanada's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Berlin Germany
Posts: 660
Send a message via MSN to andicanada
i did doublle check the linkgage thats all fine it was working for like 10m and after that nothing anymore why why me all the time i real hate that automatic shiiiiiiiiiiitttttttttttt.
go standart or go home i would say,but it is not my car
andicanada is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.