Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > Specific Regional Topics > Quebec/Gatineau/Ottawa
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 02-29-2008, 07:03 PM   #1
bmdbley'sBro
wouldu like some tinfoil?
 
bmdbley'sBro's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: in your attic!
Posts: 4,657
It never ends..so what have u broken this winter?

-

what have you broken this winter if your driving your bimmer?
or scratch that 'anycar'.


me latest issue(s), happened last night:

http://www.maxbimmer.com/forums/showthread.php?t=101904

__________________
bmdbley'sBro is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2008, 07:34 PM   #2
ecuconnection
6th Gear Member
 
ecuconnection's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Ottawa
Posts: 2,018
oh man that suck's !! it never ends with you eh gzzz bad luck and many dollars... maybe your thermostat is toast?? hopefully its nothing major... good luck!
ecuconnection is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2008, 10:42 AM   #3
Jamil20
3rd Gear Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Ottawa
Posts: 547
Only thing that broke this winter and isn't fixed is my secondary air pump.

But I do get sick of those really cold days. They drain my battery flat. I went out yesterday and my power locks were not even working. It was totally drained. I've already changed out the battery, so I'm thinking maybe the alt.
Jamil20 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 12:54 AM   #4
Trekz
4th Gear Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Newmarket, Ontario
Posts: 715
coming home from work i was tired, it was dark, i drove up on the curb and dented the shit out of my passenger side rocker.
Trekz is online now   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 03:30 PM   #5
everlast
if I lived . I would be ~
 
everlast's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Ottawa
Posts: 5,847
Jamil, you changed the battery but did you check the voltage or draw? The new battery might be dieing from a current draw without it being your alternator.

Get a multimeter and check the draw at the battery. If you're over 150ma there is something wrong / on.

Careful not to spike the multimeter by opening a door / turning on the key etc and blowing the fuse in it, cause that sux. :p
__________________
everlast is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 03:31 PM   #6
everlast
if I lived . I would be ~
 
everlast's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Ottawa
Posts: 5,847
Oh, and other than my heat problems that are mostly solved and the continual MPG issues, my car has been problem free and reliable. Yay 5er!
__________________
everlast is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 11:27 PM   #7
oldskool3
4th Gear Member
 
oldskool3's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Montreal
Posts: 1,305
on the golf I broke my window when I tried to crank it down when it was completely frozen. and my throttle always gets stuck when the weather warms up a bit. Plus every bushing/ suspension component on the car is shot.
oldskool3 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 09:17 AM   #8
chromius
6th Gear Member
 
chromius's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Ottawa
Posts: 4,006
Damn Adam, sorry to hear about your problems. That's a lot of crap to happen all at once.

This winter, The only problems I've had were my Driveshaft earlier this winter, and I've got a slow coolant leak from my valley pan gasket. Nothing too major luckily (Knock on wood)
__________________
Photobucket
chromius is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 09:22 AM   #9
VSanj
6th Gear Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Bramladesh!!
Posts: 4,364
one foglight gone.............splitters ripped off...lol
__________________
http://img186.imageshack.us/img186/11/vsanjsigdw5.jpg
VSanj is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 04:14 PM   #10
oldskool3
4th Gear Member
 
oldskool3's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Montreal
Posts: 1,305
what happened to your DS Adam?

Other Adam did you find out what the issue was?
oldskool3 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 04:37 PM   #11
chromius
6th Gear Member
 
chromius's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Ottawa
Posts: 4,006
Quote:
Originally Posted by oldskool3 View Post
what happened to your DS Adam?
Binding U-Joint, which caused the Center support bearing to fail and shredded it. Made for a nice couple of weeks of massaging seats until I could replace the driveshaft.
__________________
Photobucket
chromius is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2008, 04:53 PM   #12
bmdbley'sBro
wouldu like some tinfoil?
 
bmdbley'sBro's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: in your attic!
Posts: 4,657
-

Oh so to top it all off My PC Blew up/died like the very next day!
was a amd semperon 1800+ (2ghz), 2gig ram, dvd burner, etc

well it would still boot but said: windows\system32\config\system ..was corrupt or missing ..
tried various things.. was even gona dos boot & copy over the 3.5mb+ 'system' file, but failed.
hmm wonder if its even the actual hard drive?

it had also been sporadicly shutting right off for a few months prior.
pwr supply rear fan needed a push start & shit, t'was on its way out.
glad i had recently backed up all my pics & stuff.


so i bought a used p4 2.6ghz for $150!
Quote:
Originally Posted by oldskool3 View Post
what happened to your DS Adam?

Other Adam did you find out what the issue was?
not yet ..but i pop'd the rad cap still some coolant in there.
seemed oil free..but it can go either way w/a H/G
no coolant explosions in the engine bay
__________________
bmdbley'sBro is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2008, 05:12 PM   #13
Jamil20
3rd Gear Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Ottawa
Posts: 547
Quote:
Originally Posted by everlast View Post
Jamil, you changed the battery but did you check the voltage or draw? The new battery might be dieing from a current draw without it being your alternator.

Get a multimeter and check the draw at the battery. If you're over 150ma there is something wrong / on.

Careful not to spike the multimeter by opening a door / turning on the key etc and blowing the fuse in it, cause that sux. :p
Okay. I tried to check the draw, but I must be doing something wrong.

Checked the voltage of the battery when I got home today. It's reading 12.3V, so alternator is probably fine. It's charging the battery right up. I can't imagine it's the battery, since this is a new battery and the last one did the same thing. So I tried checking for parasitic draw.

I unplugged the + line from the battery, and touched the red probe to the + terminal and touched the negative probe to the + line. Made sure it's reading in amps and I got a big fat 0. Tried milliamps, still nothing. Not sure what I'm doing wrong.
Jamil20 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2008, 05:21 PM   #14
E30 Girl
6th Gear Member
 
E30 Girl's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Lea$ide
Posts: 2,433
Send a message via MSN to E30 Girl
Broke a hanger on my muffler and bent all my heat shields getting stuck on the snow cause the car is way to low. Ended up having to get pulled out by a tow truck...lol
E30 Girl is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2008, 08:01 PM   #15
Acuraknight
The Legend is now aLegend
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ottawa
Posts: 10
Power-seal window drawing power......BOOO!!!

My driver side window would not go down that one inch when I open the door anymore. One day it went crazy going up and down cause of the freezing rain. The door would not close and stay open. I put some de-icer fuild and now the door is able to be shut.
After I left the car overnight, the battery died cause something is drawing off the battery. After charging the battery I notice that the light on the sunroof button is still on????? Tried opening and closing the driver door, it would not turn off. The dome light would turn on and off, but the sunroof switch light is still on until my wife came into the car and closed her passenger door.
Now when I get out the car, I have to open the passenger side door to disengage that sunroof light button. I went to Otto's BMW and bought a new striker, but it seem to be not the problem. As soon as the snow goes away I have to check inside the door panel to get rid of this problem! Can't stand this weather!!!!!!
Acuraknight is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.