Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > General > General Discussion
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 11-08-2019, 11:47 AM   #1
pawelgawel
3rd Gear Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: T.
Posts: 463
need Help installing INPA in gta plz!!!



hey guys,

I just purchased a 2010 x3 n52 and Im having some issues using the good old PA soft 1.4
I have been using PA Soft 1.4 for about 10 years now on all my e46s and still use it on my m3, but on the x3 im only getting reading on some of the sections and my DME is not being found.

I haven't had issues to the point of needing INPA but now i see i need it and Im having problems installing it properly. It runs but the moment i choose my application, it stops and gives me error messages. I know this might be a simple fix but Ive been trying for days and no cigar.

Is there anyone that could help me out with this? Im willing to meet up and have a couple of beers while we get it done.. please PM me if you have time to help out with this program.
thanks!
pawelgawel is online now   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 11:49 AM   #2
dbworld4k
Moderator
 
dbworld4k's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: YYZ
Posts: 8,047
Remove INPA and whatever new software you've installed for BMW diagnostics. Visit bimmergeeks.net to download their self-installer and follow the DIY instructions.
__________________
'12 M3 6MT Alpine White + Fox Red Extended | '12 135i DCT Jet Black + Black

dbworld4k is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 06:17 PM   #3
SickFinga
Moderator
 
SickFinga's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Location:
Posts: 17,659
Quote:
Originally Posted by pawelgawel View Post
hey guys,

I just purchased a 2010 x3 n52 and Im having some issues using the good old PA soft 1.4
I have been using PA Soft 1.4 for about 10 years now on all my e46s and still use it on my m3, but on the x3 im only getting reading on some of the sections and my DME is not being found.

I haven't had issues to the point of needing INPA but now i see i need it and Im having problems installing it properly. It runs but the moment i choose my application, it stops and gives me error messages. I know this might be a simple fix but Ive been trying for days and no cigar.

Is there anyone that could help me out with this? Im willing to meet up and have a couple of beers while we get it done.. please PM me if you have time to help out with this program.
thanks!
What kind of messages are you getting? INPA always throws error message for language compatibility and other crap. Is it a crash error message from Windows or something else?

If you are talking about ISTA/P actually, you need to right click and run as admin. Another issue you might encounter if you are using a K+DCAN cable is that you have to set COM port's latency to 1ms.

But like dbworld4k said, just use bimmergeeks instructions, that's what I used as well.
SickFinga is online now   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 08:58 AM   #4
pawelgawel
3rd Gear Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: T.
Posts: 463
I was using good old windows xp PRO and I was trying to install the 5.02 version of the tools. As you know there is multiple steps you need to take and manipulate couple things including COM port. I did everything according to instructions but kept getting error messages. I tried installing it 4x without luck.

this new 5.06 is meant for win 10, so hopefully this one works. I installed it already and Ill have a look at it in next couple days. Im just working on my X3 broken vanos bolts at the moment.

thank you for the hint
pawelgawel is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Maxbimmer Copyright 2001 - 2018