Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 5 series
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 06-22-2019, 08:47 PM   #1
South
4th Gear Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: etobicoke
Posts: 751
No start, no fuel pressure



electrical and wiring diagrams....absolutely hate them

So i was driving in the rain and suddenly car died right after a pot hole. literally 30 meters from home. crank but no start. no codes.

its a 97 540i6...first thing i did was add gas because i was near empty.
glovebox and trunk fuses. all good.
then I unplugged fuel lines and viola no fuel.

so I gambled on a fuel pump replacement because i figured my driving habits of refueling when it gets to the line properly fried the pump.

nope. still have problem. fuel pump is not turning on.
I do have spark.

this is the point where you say....its your fuel relay...
well the one in the glovebox i can hear ticking on when i put in fuse 31. so its good?

the one in the rear I have no idea because there are 4 relays. 1 dark green. 3 identical light green ones. youd think k96 would be labelled somewhere on them, but nope.

so anyone have a clue which relay out of the 3 it is and which terminals on it to jump?

also. if i replace the glovebox and rear relays...and it still doesnt start...what then? crank position sensor i heard may be the culprit...
__________________
95 325i - m52 swap, M50 manifold, chiped, dinan cai, welded diff - 2012-2016
96 328is with 375km, Madeira violet, Magma Vadar interior, LSD, Hartge body- 2014 winter
99 318ti matt black, M3 body, m50 stroker- parted
97 540i6 ACS - 2016-present
South is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2019, 01:52 PM   #2
South
4th Gear Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: etobicoke
Posts: 751
After replacing all the fuel relays and directing hooking up a battery to the fuel pump to make sure it works. turns out to be a bad ground wire.
__________________
95 325i - m52 swap, M50 manifold, chiped, dinan cai, welded diff - 2012-2016
96 328is with 375km, Madeira violet, Magma Vadar interior, LSD, Hartge body- 2014 winter
99 318ti matt black, M3 body, m50 stroker- parted
97 540i6 ACS - 2016-present
South is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Maxbimmer Copyright 2001 - 2018