Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E36 (1991 - 1999)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 03-16-2008, 11:02 PM   #1
hellrot_M3
3rd Gear Member
 
hellrot_M3's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Brampton
Posts: 480
whining noise coming from engine at low rpm



today after driving to work, noticed a whining noise coming from the engine bay. i have no clue what is happening, any input?


thanks
derek
__________________


RMP Motors For The Win!!!!!
hellrot_M3 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 12:41 AM   #2
kenmar
3rd Gear Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Toronto
Posts: 415
Mine did that for about a week until the pulley on the automatic belt tensioner exploded. Luckily, I was 1 block from home and I kinda of limped home (otherwise, I would have needed a tow). It also sucks that BMW no longer stocks my pulley, only a complete belt tensioner update (to a hydraulic tensioner from spring)
kenmar is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 01:31 PM   #3
hellrot_M3
3rd Gear Member
 
hellrot_M3's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Brampton
Posts: 480
well i changed the belts and it fixed it. but my power steering rack went so thats a nice way to spend a g
__________________


RMP Motors For The Win!!!!!
hellrot_M3 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2018, 09:28 AM   #4
Bienio
1st Gear Newbie
 
Join Date: Jun 2015
Location: Toronto
Posts: 1
Hi everyone! Reviving an old thread.

I've got this weird whistle noise on cold engine, which changes with engine revs/speed. Sometimes it just stops suddenly once it reaches around 3k RPM (just like at the end of the video). It all goes away when the car is warmed up. Today's morning was a good one to record a video (-7 Celsius).

Any idea what it might be? Would it also be a belt issue? Or something in the drivetrain, maybe a bearing? I'm leaning towards the latter, since I don't get the noise when revving in neutral. It only occurs around 40-60kph.

https://www.youtube.com/watch?v=M7_4...ature=youtu.be

Check engine light is for the post-cat O2 sensor.

Last edited by Bienio; 03-25-2018 at 10:27 AM.
Bienio is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2018, 11:11 PM   #5
1BADBMR
6th Gear Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Toronto
Posts: 1,645
Maybe its your supercharger
__________________
_____________________________________________
98 M3 Sedan (SOLD)
06 Yamaha R6 (SOLD)
04 Honda Civic (Beater)
93 318i (SOLD)
1BADBMR is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Maxbimmer Copyright 2001 - 2018