Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E30 (1983 - 1991)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 04-22-2004, 12:45 AM   #1
davide30
2nd Gear Member
 
davide30's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: montreal
Posts: 138
problem with 19 lbs injector

because i instal my 19lbs injector and the idle was very rough i would like to know why or if i it me i dont instal them ok.

for people they do that whit his turbo project

thank you
davide30 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2004, 01:08 AM   #2
Mystikal
Moderator/Event-Coordinator
 
Join Date: Feb 2002
Location: Stance
Posts: 12,754
You can't just throw in new injectors, you need to control them via a new custom chip or a piggyback engine management system.
__________________

@stancejay
Mystikal is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2004, 01:17 AM   #3
davide30
2nd Gear Member
 
davide30's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: montreal
Posts: 138
????

why ???
davide30 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2004, 04:23 AM   #4
Jordan
6th Gear Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: MaxBimmer, home of Nazi's,
Posts: 2,478
Send a message via AIM to Jordan
By upgrading your injectors you are dumping more fuel in. Dumping too much fuel in can result in a rich running condition, which can produce misfiring, which causes the "rough idle"

Your ECU should adapt to the new injectors if given time. However you did not mention what e30 you drove, or what ECU it has.

I hope your mechanical skills are better then your english.
Jordan is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2004, 11:17 AM   #5
Bob Loblaw
Zee Frog.
 
Bob Loblaw's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Gatineau, Québec
Posts: 2,305
He's francophone and managed to explain his problem in a language foreign to him. And he got his message across. Would you have preferred he communicated in French?
__________________
Bob Loblaw is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2004, 01:24 PM   #6
djcontra
Gets Blown Daily
 
djcontra's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Scarghetto
Posts: 6,129
Send a message via ICQ to djcontra Send a message via MSN to djcontra Send a message via Yahoo to djcontra
You'll need a chip to be programmed. I tried the same thing in my E36, and it ran like shit. Until I get my new chip programmed I can't use them (dont need to right now anyway, but I bought them as added insurance for my engine)
__________________

'94 Supercharged E36 325is (150,000 original km's)
Mods
-Vortech V9 G-Trim @ ~10psi w/ BOV
-Shortstack headers
-Vortech RRFPR
-255LPH Walbro fuel pump
-TEIN SS Coilovers w/ Pillowball mounts
-Keskin KT1 17x8.5 & 17x10
-Remus full catback
-Authentic Rieger Infinity I body kit
-SMT6 EMS (Untuned)

djcontra is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2004, 08:20 PM   #7
davide30
2nd Gear Member
 
davide30's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: montreal
Posts: 138
re:jordan

My bimmer is 325 e 2.7 and i think the ecu was the motronic 1.1 and i put a turbo on it .i put also a FMU 12:1 from vortech .
davide30 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2004, 08:17 PM   #8
rwh11385
1st Gear Newbie
 
Join Date: Aug 2003
Location: Indianapolis - Hoosier BMWCCA
Posts: 33
Send a message via AIM to rwh11385 Send a message via Yahoo to rwh11385
Re: re:jordan

Quote:
Originally posted by davide30
My bimmer is 325 e 2.7 and i think the ecu was the motronic 1.1 and i put a turbo on it .i put also a FMU 12:1 from vortech .


What's with these guys? You put I injectors in an eta?

Impedence is different.
__________________

GC Suspension, Camber Plates, Sparco Bar
rwh11385 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2004, 08:32 PM   #9
diegom6
2nd Gear Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Lima-Peru , South America
Posts: 217
The same happened to me when i dropped the 21LB/h Jeep injectors in my M20b25 when shw was stock (N.A) the idle went to hell I didn't disconect the battery niether gave her a break to adapt to the new fuel combo.

When I puted my turbo of corse the battery was dissconected for long period I installed the injectors while was disconect , when the engine was already for the fisrts start i tought it was going to do the same but oh!! nice psorprise it didn't...just starte to smoke a bit dark smoke (too rich) but was "handle".

I'm runing Vortech FMU 10:1 with stock ecu and these injectors, the ecu found the way to adpt to the new injectors and the idle and all the gas pedal travel is just fine!! no problems...I suggets you dissconect the battery all the night reconect it and give her abit of time...
__________________
diegom6 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2004, 05:49 PM   #10
NickP
Moderator
 
NickP's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Toronto
Posts: 2,135
Re: Re: re:jordan

Quote:
Originally posted by rwh11385


What's with these guys? You put I injectors in an eta?

Impedence is different.
If he's running Motronic 1.1 then its probably a Super Eta so the impedence is fine
NickP is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2004, 08:07 PM   #11
rwh11385
1st Gear Newbie
 
Join Date: Aug 2003
Location: Indianapolis - Hoosier BMWCCA
Posts: 33
Send a message via AIM to rwh11385 Send a message via Yahoo to rwh11385
NickP, true, but he never mentions what year his car is......

but look at his tails: not 88's
__________________

GC Suspension, Camber Plates, Sparco Bar
rwh11385 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2004, 12:45 AM   #12
ColdAccord
3rd Gear Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Buffalo, NY
Posts: 314
Send a message via AIM to ColdAccord
bavauto sells adjustable fuel pressure regulators for $200, you might be able to find one for cheaper than that somewhere. get a gauge too
__________________
ColdAccord is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.