Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E30 (1983 - 1991)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 09-12-2012, 12:12 PM   #106
Bullet Ride
Cars in Perpetual Repair
 
Bullet Ride's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Guelph
Posts: 5,747
Quote:
Originally Posted by BMe30 View Post
I checked on a few computers, iphone and ipad.. The pics are there. Is anyone else having issues with the pics?
No problems here.
__________________
Bullet Ride is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2012, 06:51 PM   #107
voluted
2nd Gear Member
 
voluted's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Richmond Hill, Ontario
Posts: 233
I had an issue yesterday but it's fine now. Looks like a fun project and I can't wait for sound clips!
voluted is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2012, 07:26 PM   #108
BMe30
all by chance...
 
BMe30's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: mississauga
Posts: 819
I had a little time tonight to apply first layer of fg to join the 2 parts...



In my haste i may have not put enough hardener...

Here is my tps set up... Japan to german...



Closed itb...



Wot itb...



Little off on the voltage from stock.. But i can adjust later..



__________________

Gone but not forgotten
BMe30 is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2012, 08:24 PM   #109
BMe30
all by chance...
 
BMe30's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: mississauga
Posts: 819
Well i trimmed the sides and started to fg them...



Its a little cool out so i brought out my old school heater to help things out a bit..



I'm going to do a little more tonight... It should be ready to start installing tomorrow morning if there are no little holes that i may have missed
__________________

Gone but not forgotten
BMe30 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2012, 12:04 AM   #110
BMe30
all by chance...
 
BMe30's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: mississauga
Posts: 819
Well.... I couldnt wait till saturday... Got everything hooked up... Tps, vac lines, afm mount... Just one little problem.... The brake booster line....



Im going to try and tuck it somehow..

Getting pretty tired though... Maybe ill start fresh in the morning...
__________________

Gone but not forgotten
BMe30 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2012, 08:44 AM   #111
defaultName
5th Gear Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Mississauga
Posts: 963
You are sooooo close!

Looking forward to seeing this tomorrow!
defaultName is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2012, 08:50 AM   #112
Bullet Ride
Cars in Perpetual Repair
 
Bullet Ride's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Guelph
Posts: 5,747
Git 'er dun!
__________________
Bullet Ride is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2012, 10:02 AM   #113
BMe30
all by chance...
 
BMe30's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: mississauga
Posts: 819
I was able to tuck the brake booster line lastnight... Hooked everything up and started her up.
Little rough so i adjusted the idle trim. I looked at the afr and showed 10:1.... Odd.
I ended up taking it for a boot to the gas station.. Put some gas in and checked the tps... Was showing 5v the whole time...
I did shorten the tps wires before i wrapped them. But i have a feeling somethings a miss.
I didnt build this to run the icv... I think im going to fab it in later.

Going to check it all out now...
__________________

Gone but not forgotten
BMe30 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2012, 01:42 PM   #114
BMe30
all by chance...
 
BMe30's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: mississauga
Posts: 819
Yeah when i taped the tps i broke the connection...



So i fixed that with a little solder.. Taped it.. Reinstalled and got a proper voltage reading.

Took it for a drive.. Not bad at all.. Afr seems to be the same as before... Idles around 14.7 but jumps to 15 and low as 14.2...

Drivability its really touchy to ease into gears..

The fg air box rubs a bit on the hood ribbing and the brake booster...

This set up it a lot smoother than the one i did last year with the abs plastic parts.. Also it dosent fall off past 4500rpm as before... But you can feel that there isnt much there.

See you at the autoslalom
__________________

Gone but not forgotten
BMe30 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2012, 07:23 AM   #115
BMe30
all by chance...
 
BMe30's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: mississauga
Posts: 819
So i was out last night drove to cambridge... Car did good on the hwy and the city.. On the way back home i wanted to check out the afr readings a bit more... As stated before the afr wasnt too bad for normal driving not hitting WOT. On the hwy i hit WOT and as soon as i did afr reads 16+:1

Yeah... She needs some fuel tuning....
__________________

Gone but not forgotten
BMe30 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2012, 07:50 PM   #116
BMe30
all by chance...
 
BMe30's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: mississauga
Posts: 819
Today was an interesting day at the autoslalom... Couldnt go WOT bc i lean right out. But did really well without using WOT. Was still able to hit high revs without leaning out.. Stayed in second gear the whole time..

I must say with that limitation of no WOT made for a smooth lap... Good learning tool.

But i think i had enough learning for one day.... Time to tune the beast!
__________________

Gone but not forgotten
BMe30 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 10:57 PM   #117
BMe30
all by chance...
 
BMe30's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: mississauga
Posts: 819
Well i need to mod a few things before i get this thing tuned.

1st will be to mod the fg plenum so it wont rub on the hood, the ps resevoir, and the brake booster.



2nd i have to install the icv... So i found this and saved me a lot of fab time...



Here are some install pics...



__________________

Gone but not forgotten
BMe30 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2012, 05:32 PM   #118
mr ilia
3rd Gear Member
 
mr ilia's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: gta
Posts: 317
Where did you get this from?

Quote:
Originally Posted by BMe30 View Post

2nd i have to install the icv... So i found this and saved me a lot of fab time...

mr ilia is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2012, 06:51 PM   #119
BMe30
all by chance...
 
BMe30's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: mississauga
Posts: 819
Quote:
Originally Posted by mr ilia View Post
Where did you get this from?
Cdn tire... Plumbing dept
__________________

Gone but not forgotten
BMe30 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2012, 06:05 PM   #120
BMe30
all by chance...
 
BMe30's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: mississauga
Posts: 819
Did a little more work today..

Set up for the icv is done.. But i was short in one length when i got the vac lines.... Tip of the day... If you think you have enough, get more.











I also shaved off some areas on the fg plenum that was rubbing.. And added a bit more fg to the main inlet..

__________________

Gone but not forgotten
BMe30 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Maxbimmer Copyright 2001 - 2014