Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E30 (1983 - 1991)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 07-30-2011, 03:05 PM   #16
Ceeker
Parts hoarding partner...
 
Ceeker's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Posts: 3,366
Quote:
Originally Posted by BmW1819 View Post
first thing first is the alternator charging???? cause i no some cars when first started all lights are on till u rev to like 1000 rpms, than lights stay out. So check to see if it's charging put it on the battery terminals when the car is running
Tested my first alt -bad
Tested the alt on the car which was rebuilt - good when no acc are on but goes into the red once the lights are on. Suspect either the voltage reg isn't working properly and the belt is worn. My buddy suspects it's the belt as the lights go out when the revs are up.

I'll be changing the belt once the sun drops a bit..damn hot out..lol
__________________

I think I've had 14 bmw's in 4 years.
2 IX's -sold and parts
2 325i 4 dr - sold
4 318is all white - sold and parts
1 87 325is red - parts
1 89 325i vert grey - parts
1 90 325is white - keepin
1 87 325i vert -red - keepin
latest addition 1 88-325is red - parts
latest addition 1 89-325i vert - white -fixin/sold
latest addition 1 92-318i vert - blue - parts
latest addition 1 87 325is blk - parts.

latest addition as of 2013-Gold 87-325is auto! it's a keeper!
Ceeker is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2011, 03:33 PM   #17
Ceeker
Parts hoarding partner...
 
Ceeker's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Posts: 3,366
changed all the belts; still I get lights. After testing at buddy's place it charges but barely until I put acc on; But! none of this has been affecting the battery life. so it must be charging but perhaps something inside the alt is causing the lights to stay. Anyhow, rebuilding my alt tomorrow.
__________________

I think I've had 14 bmw's in 4 years.
2 IX's -sold and parts
2 325i 4 dr - sold
4 318is all white - sold and parts
1 87 325is red - parts
1 89 325i vert grey - parts
1 90 325is white - keepin
1 87 325i vert -red - keepin
latest addition 1 88-325is red - parts
latest addition 1 89-325i vert - white -fixin/sold
latest addition 1 92-318i vert - blue - parts
latest addition 1 87 325is blk - parts.

latest addition as of 2013-Gold 87-325is auto! it's a keeper!
Ceeker is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2011, 10:31 PM   #18
Ceeker
Parts hoarding partner...
 
Ceeker's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Posts: 3,366
problem solved; changed the alt for another rebuild and lights are out. thx for all your input everyone.
__________________

I think I've had 14 bmw's in 4 years.
2 IX's -sold and parts
2 325i 4 dr - sold
4 318is all white - sold and parts
1 87 325is red - parts
1 89 325i vert grey - parts
1 90 325is white - keepin
1 87 325i vert -red - keepin
latest addition 1 88-325is red - parts
latest addition 1 89-325i vert - white -fixin/sold
latest addition 1 92-318i vert - blue - parts
latest addition 1 87 325is blk - parts.

latest addition as of 2013-Gold 87-325is auto! it's a keeper!
Ceeker is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.