Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > General > General Discussion
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 03-26-2011, 08:12 PM   #1
djeurofest1
3rd Gear Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: st. thomas
Posts: 375
Where to tune boosted e46

I have a 01 330 that has a active auto supercharge kit, stage 2.
I had my ecu sent to them and they programmed it, I don't trust that as I have a few issues.

Where can I go to get my car dyno tuned? Any experience with this?
djeurofest1 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2011, 09:06 PM   #2
propr'one
op sucks cock
 
propr'one's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: T.
Posts: 17,693
Send a message via MSN to propr'one
I'd probably just hit a dyno and log the AFR's. If the AFR's are good, you might have other issues. (Even if they're not, you still might have other issues.)

There's a couple of options for boosted tuning in toronto, unfortunately, i haven't exactly heard glaring reviews for any of them
__________________
d1s bulb canada

Hot: 2001 Estoril M RoadsterZCP 19's michelin supersports, ZHP knob, JL 8W3
Cold: 2002 TiAg M3 6mt ZCP 19's michelin supersports, deoranged, dechromed, led tails, ZHP knob, UUC SS v3, GROM, OEM 18's w310's,
hid headlights hid kit
propr'one is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2011, 10:58 AM   #3
agentM
Detailer, tint, Chipguard
 
agentM's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: toronto
Posts: 149
Quote:
Originally Posted by djeurofest1 View Post
I have a 01 330 that has a active auto supercharge kit, stage 2.
I had my ecu sent to them and they programmed it, I don't trust that as I have a few issues.

Where can I go to get my car dyno tuned? Any experience with this?
You don't trust AA tune or your car have a few issue to clear for the tune?
agentM is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2011, 12:21 PM   #4
djeurofest1
3rd Gear Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: st. thomas
Posts: 375
I have a few issues, had the blower for a couple years and it was never good.
So yes I don't trust the tune.

After a long overhaul, changed a couple things, my eml light keeps coming on after I give it, over 3-4k rpm
It seems to be cutting off the fuel around 5500 rpm
It bogs on lower rpm,
djeurofest1 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2011, 12:54 PM   #5
propr'one
op sucks cock
 
propr'one's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: T.
Posts: 17,693
Send a message via MSN to propr'one
So after you changed stuff, it stopped working, and suddenly now its the tune that's causing it? doesn't seem likely.
__________________
d1s bulb canada

Hot: 2001 Estoril M RoadsterZCP 19's michelin supersports, ZHP knob, JL 8W3
Cold: 2002 TiAg M3 6mt ZCP 19's michelin supersports, deoranged, dechromed, led tails, ZHP knob, UUC SS v3, GROM, OEM 18's w310's,
hid headlights hid kit
propr'one is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2011, 02:44 PM   #6
djeurofest1
3rd Gear Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: st. thomas
Posts: 375
Well I have never had the car running correctly, my eml light kept going on, just not as often.
I had my blower sent in for leaky seals and it got lost in shipping.
Now I got a new blower from AA and I'm not sure if the pulley size matches the tune and I added a massive fmic.
I changed my exhaust... From the cats back just straight to a supersprint m3 exhaust

If I can get someone to tune it, I'll know for sure it will be correct
djeurofest1 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2011, 03:00 PM   #7
kevin325
AMG ETR
 
kevin325's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Thornhill
Posts: 682
Quote:
Originally Posted by djeurofest1 View Post
I have a few issues, had the blower for a couple years and it was never good.
So yes I don't trust the tune.

After a long overhaul, changed a couple things, my eml light keeps coming on after I give it, over 3-4k rpm
It seems to be cutting off the fuel around 5500 rpm
It bogs on lower rpm,
this sounds like a boost leak to me - do a smoke test on the system to determine if there are any leaks. I used to have the exact same issue on my non-M motor S/C kit and it was 110% due to bad install/boost leak.

where did you have your kit installed?
__________________


kevin325 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2011, 08:08 PM   #8
agentM
Detailer, tint, Chipguard
 
agentM's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: toronto
Posts: 149
Do you have a wide band and boost gauge?
agentM is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.