Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 5 series
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

 
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-13-2010, 08:45 PM   #1
lutasa
1st Gear Newbie
 
Join Date: Sep 2010
Location: London, On
Posts: 5
540iA - How do I know is it thermostat or water pump?

I got my first dream machine - 2001 540iA M-pkg 3 months ago with 180kms. Previous owner apparently replaced WP, fan clutch and belts/tensioners in May this year (I believe he did) and car is overall in great shape. Here's what's happening: I see no obvious coolant leaks, after 10 min of engine running, temp goes past the middle mark, top radiator hose is warm but bottom one (coming out of the radiator) is dead cold and I have no warm air in the cabin no matter what temp I set in the cabin. Is this the thermostat issue or the WP? How do I tell?
Attached Images
File Type: jpg 540iA.jpg (120.8 KB, 188 views)
lutasa is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.