Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E46 (1998 - 2005)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 10-18-2010, 08:38 PM   #1
tuan_xi
1st Gear Newbie
 
Join Date: Feb 2010
Location: st. catharines
Posts: 31
Angel eyes stayed on after shut off...for more then 10 secs

hey guys

i just came back from a 30 minute highway drive from welland to st. catharines ( foot on the pedal all the way home), i have myCarr pred. chromiums (ccfl) angel eyes, wired to the ECU with no relay kit, when i turn the car off the angel eyes usually stay on for about 10 seconds..but tonight they stayed on for much longer, i had to turn the car on then off again then waited 10 secs for them to turn off....

how is the ecu able to stay on after the car is turned off?
-residual charge?
-is my alternator over charging?
tuan_xi is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2010, 10:16 PM   #2
andrew.k
Top Gear Professional
 
andrew.k's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Pickering
Posts: 166
There is a powering down sound that comes with them staying on, as soon as it stops, you will notice the AE's shutting off as well. No one really know's what the sound is. It sounds like a small electrical motor shutting down (like a buzzing sound). The Angel eyes are fine, don't worry about it. That is normal after shutdown, mine also does the same. Also, most of the time it does shut down within 10 seconds, but periodically it takes a few minutes for me too. It will shut off eventually.
PS
I washed my car one day, (I have the exact same CCFL's from Mycarr) and got one of the black inverters wet, it fried itself as soon as i turned the ignition over, so only one side works now, just a warning to make sure you hide them really well or water seal them. If you know where to get a new black inverter, let me know.
__________________
330i | M Technik | BBS 197 | 3D Studie | H&R
andrew.k is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 01:52 AM   #3
fuufuu
1st Gear Newbie
 
fuufuu's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Sauga, ON
Posts: 38
Mine are the same, they turn off once the accessories power turns off. After a 30 min ride they stayed on for 5 mins or so for me. I may be lying but longer you drive the hotter the current on the accessories? So it turns off when it cools? That was my assumption when it happened.
fuufuu is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2010, 01:01 AM   #4
drivetolive
3rd Gear Member
 
drivetolive's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Vaughan
Posts: 512
It's normal if you have it powered directly to the ECU box. It happens to me sometimes too. Not a big deal, especially since they doesn't suck enough power to drain the battery.
__________________
drivetolive is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2010, 10:23 AM   #5
andrew.k
Top Gear Professional
 
andrew.k's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Pickering
Posts: 166
CCFL's barely consume any power, it's a high efficient light source, they could be on all night and it wouldn't do anything to a battery., LED's are even better.
__________________
330i | M Technik | BBS 197 | 3D Studie | H&R
andrew.k is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.