Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > Wheels&Tires
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 08-12-2010, 05:51 PM   #1
canuckder
4th Gear Member
 
canuckder's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: GTA.
Posts: 710
Slow leak threw side wall !

so the last few weeks ive noticed every now and then both front tires will be flat or atleast missing air.

I took both off today and used soap and water, i couldnt find a thing. i brought it to dream tire in burlington, the guy there did the same thing. couldnt find anything,

I have minimum camber ware, and replaced all tires this year. the guy at dream tire said the only thing he could think of was the slight ware is weakening the side wall, and is escaping threw the bead. I will try and post pictures, as it is VERY light ware.

my back tires have more camber, and i havent had a problem. has any one had this problem ? the only thing the guy could suggest was

A) taking all air out of tire, putting a thin layer of silicone and then reinflating, or
B) trying to buy the "green slime" from canadian tire and see what happens.
__________________
canuckder is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2010, 12:14 AM   #2
blk3
4th Gear Member
 
blk3's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Oshawa On Canada
Posts: 801
do not use the slime. that stuff is garbage. if it leaks from the bead get them to clean and reseal it.
blk3 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2010, 03:15 PM   #3
HavocSteve
6th Gear Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Ottawa
Posts: 1,829
Sure it's not the valve stems ? My right front looses pressure after about a month or 2 and I need to put air back into the tire. I need new tires next year so it's not a huge problem but I think it's the valve stem. Happened to my dad's brand new tires on his truck, tire place redid the valve stems on all 4 tires.
__________________
HavocSteve is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2010, 03:50 PM   #4
slemmer
Driving in the fast lane
 
slemmer's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Missed in 'sauga
Posts: 2,961
Suggest you try soaping them with the tires mounted so there is weight on the tire which may reveal the leak.
__________________

'04 645cic
'05 GMC Sierra SLT Z71 CCSB 4x4
'02 Regal LS
'00 740i Sport
slemmer is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2010, 06:23 PM   #5
canuckder
4th Gear Member
 
canuckder's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: GTA.
Posts: 710
yea ive tried, but the camber wear is on the inside, and car is to low to see it. i went to the bimmer meet yesturday and by morning it only had 10 pounds.

I am 100% sure it is not the valve stems, Were going to try and depresse them abit, and put abit of silicone inside this weekend. maybe itll fix it,
__________________
canuckder is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.