Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 5 series
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 05-05-2009, 09:34 PM   #1
atm2000
3rd Gear Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: toronto
Posts: 325
what just fell off????

i have an e39 touring, two things happened recently and i am curious if these two are related.

1. under the front right corner, below the fog lights, i noticed wires that look like it had been ripped/sheared off. i say shear because something was attached to it, what was attached is not there anymore, as there are scrape marks on the wire where the mysterious thing detached

2. my OBC is registering below normal temperatures, for example, mid-afternoon, after the car's been sitting outside, it displays 0 Celsius. today's temp reached 18 celsius.


was it my thermometer that ripped off?
atm2000 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 03:35 AM   #2
Dado 540
6th Gear Member
 
Dado 540's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: GTA
Posts: 1,972
Quite possible. Outside temperature sensor is mounted at the bottom of the bumper just below the passenger fog light. Maybe you or the previous owner hit or scraped a curb and disconnected/ripped wires. Mine is disconnected as well.

This is what the sensor loosk like: its #1

http://www.realoem.com/bmw/showparts...79&hg=65&fg=70
__________________
E39 540i Sport
Dado 540 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 03:44 PM   #3
atm2000
3rd Gear Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: toronto
Posts: 325
Quote:
Originally Posted by Dado 540 View Post
Quite possible. Outside temperature sensor is mounted at the bottom of the bumper just below the passenger fog light. Maybe you or the previous owner hit or scraped a curb and disconnected/ripped wires. Mine is disconnected as well.

This is what the sensor loosk like: its #1

http://www.realoem.com/bmw/showparts...79&hg=65&fg=70
that must;ve been it. the temperature fluctuates between -5 to 0 celsius.

thanks for the info.,
atm2000 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 03:45 PM   #4
Ceeker
Parts hoarding partner...
 
Ceeker's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Posts: 3,384
yup, ripped it clean off. :-)
__________________

I think I've had 14 bmw's in 4 years.
2 IX's -sold and parts
2 325i 4 dr - sold
4 318is all white - sold and parts
1 87 325is red - parts
1 89 325i vert grey - parts
1 90 325is white - keepin
1 87 325i vert -red - keepin
latest addition 1 88-325is red - parts
latest addition 1 89-325i vert - white -fixin/sold
latest addition 1 92-318i vert - blue - parts
latest addition 1 87 325is blk - parts.

latest addition as of 2013-Gold 87-325is auto! it's a keeper!
Ceeker is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Maxbimmer Copyright 2001 - 2014