Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E46 (1998 - 2005)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-31-2009, 05:03 PM   #1
EMPIREM3
Catch me if you can.
 
Join Date: Sep 2008
Location: downtown tdot
Posts: 256
Send a message via MSN to EMPIREM3
Unhappy Dim D2S 10K bulb help...

2 weeks ago my 10K D2S bulbs arrived. I plugged them in and everything was good with the OEM ballasts.

Last night i took the car for a spin and noticed that i have almost no lighting on my right hand side.

I pulled over and when you look at them closely there is no difference, but from far away you can clearly see that my right hand side only has about 1/4th of the brightness of the left bulb.

Should i take both out and physically check the bulbs? You know its a bitch to take them out and put em back in so i would save this as a last resort.

Could it be my ballast? or wiring or something else? could it be the bulb itself?
I didnt know they could lose brightness - i thought it would either work or not work...

Any help is highly appreciated.

Thanks
__________________
///M Power
EMPIREM3 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2009, 05:12 PM   #2
propr'one
op sucks cock
 
propr'one's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: T.
Posts: 17,675
Send a message via MSN to propr'one
It IS possible for a bulb to start the arc, and yet not produce optimal lighting. However, this occurs very infrequently, and is therefore unlikely.

The most likely cause of poor light output (especially if there is no colour shift (bulbs are the same colour)) is that the focal point of the bulb is not aligned correctly with the headlight housing. First thing i'd do is check that the bulb is sitting flush with the mounting surface in the headlight.
__________________
d1s bulb canada[/size]
Hot: 2001 Estoril M Roadster ZCP 19's, ZHP knob, JL 8W3
Hot: 2013 Black Ninja 300 ABS Leo Vince Carbon pipe
Cold: 2002 TiAg M3 6mt ZCP 19's supersports, deoranged, dechromed, led tails, ZHP knob, UUC SS v3, GROM, OEM 18's w310's,
hid headlights hid kit
propr'one is online now   Reply With Quote
Old 01-31-2009, 05:14 PM   #3
Gamite
Moderator
 
Gamite's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Toronto
Posts: 21,083
Sounds to me that the bulb isn't inserted correctly. as Propr'one stated, it needs to be aligned correctly in order for the elipsoid headlights to focus properly.
__________________
www.gamite.net

Gamite is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.