Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > Platinum maXbimmer Sponsors > Bimmersport Automotive
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

 
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-06-2008, 06:32 PM   #1
5style
Hatters gon Hatt
 
5style's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Toronot
Posts: 5,129
e36 question for the bimmersport crew

my m42 with 5 speed has 220k on it now. Recently i did a tranny fluid change, i was told to pour in lucas gear oil 80w90. It was too heavy, and when cold caused second to grind so i drained it, and put dextron 2 back in. Now everything is fine but when my transmission is cold, i can t get into 5th gear without a grind, when it warms up its fine, and doesn t grind.

What do you guys recommend? I believe a proper tranny flush would work right? how much to do it?

Help is appreciated, i don t want to cause damage. I grinded lightly about 10 times so far, if i stay in 4th and let it warm up for 5 min on the highway, it will go into 5th without a grind and continue as long as the car is warm.
__________________
Cayenne hunting!
5style is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Maxbimmer Copyright 2001 - 2014