Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 5 series
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 10-12-2007, 09:40 PM   #1
Hartge H26
4th Gear Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Mississauga
Posts: 747
e34 erratic idle

HELP>>>>>>>>>>>>

I have a late 91 535i with electronic throttle body. Sometimes the car starts sometimes it doesn't. When it starts the idle is fine, when i put it in drive the RPMS jumps up and down, so much the car wants to jump fwd. The guy i bought it from says it's the throttle body and if you wack the shit out of it the idle will go back to normal (the guy was a true mechanic LOL). When you try and drive the car it will be ok for about 1/4 mile and the it jerks like crazy and the pedal goes dead and the EML and asc lights come on.

I changed the throttle control motor on the throttle body but it still does the same shit. there is also a vac line that for the life iof me i cannot figure where it goes. it splits of a hose that runs into the intake on the drivers side and is approx 18in in length.


PLEASE HELP>
Hartge H26 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2007, 12:15 AM   #2
Qube
5th Gear Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: TORONTO
Posts: 1,062
Mississauga? It's time for Bruno or Charlie's magic touch. Moreso Bruno
__________________

.
Qube is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2007, 04:12 AM   #3
Eurostyle
MaXsponsor
 
Eurostyle's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Milton
Posts: 15,067
First i would check into that vacume line, that can cause a lot of idle problems...

I dont know about the newer 3.5, but on one of my old 635's the idle problem ended up being the computer (they have a small box that just controls idle)...But im almost sure the newer ones have just the main ECU...
__________________
BIMMER HEAVEN
Specialized in BMW recycling, all OEM used parts
Up to 90% off new cost!!!
Most models E30 E36 E46 E90 E92 E93 E34 E39 E60 E32 E38 E65 E66 X3 X5 M3 M5 Z4


Etobicoke location opening SOON!!!!

Call 11-8PM 416 821-2578
New inventory daily. 50+ cars in stock!
Eurostyle is online now   Reply With Quote
Old 10-13-2007, 08:29 AM   #4
Hartge H26
4th Gear Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Mississauga
Posts: 747
who's bruno
Hartge H26 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2007, 09:54 AM   #5
MANDD
Autobahn East
 
Join Date: Jul 2005
Location: Ajax
Posts: 264
Throttle

Look under the intake boot between the airflow meter and the throttle for the vaccuum line attachment. If you replaced the throttle then you will need to re-adapt the unit to the car.


Mark.
MANDD is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2007, 10:58 AM   #6
Hartge H26
4th Gear Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Mississauga
Posts: 747
already checked that.
Hartge H26 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2007, 01:03 PM   #7
Hartge H26
4th Gear Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Mississauga
Posts: 747
there is a remote starter installed on this car. Could this contribute to my problem
Hartge H26 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2007, 03:57 PM   #8
Hartge H26
4th Gear Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Mississauga
Posts: 747
could it be o2 sensor
Hartge H26 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2007, 11:55 PM   #9
Hartge H26
4th Gear Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Mississauga
Posts: 747
the code that I'm getting is:

10 throttle stepper control motor
Hartge H26 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Maxbimmer Copyright 2001 - 2014