Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E30 (1983 - 1991)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 09-02-2007, 09:54 PM   #1
El Gato Liso
6th Gear Member
 
El Gato Liso's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Brampton
Posts: 3,104
-_- my e30 just doesnt wanna stop breaking my balls...help please thx

well

this has been my summer ever since i bought my e30

yay i fixed it!!!
WIGGITY WHACK something else goes wrong.
repeat this about 4-5 times

well
it has happened again

after labout 4 days of replacing my old clutch cylinder with a new one( master not slave) and putting in bosch plat 2 pronged spark pplugs my car doesnt want to start. today i did an oil change, and after the car started fine perfect i drove downt he road and back.

and maybe an hour or 2 after i had to move the cars and when i turned my ignition, the motor did not want to turn over!

i swear my balls broke *even more* when this happened today! i pulled out the plugs and found that it was wet of gas, so i burned it off with a lighter and put them back in and it still wouldnt turn over.

so i took the spark plug connecter, put a screw driver in it and placed the driver on a piece of metal on the car, and turned the ignition to see if there is any spark. and of course there was no spark. i did the same this with the spark plug in the connecter this time not housed in the motor...still no spark.

so with what little experience i have with cars *im really a newb at cars for that matter, really especially electrical shit* im guessing the obvious...no current flow is getting to the plugs.

now what could possibly be the problem folks/? thanks
El Gato Liso is online now   Reply With Quote
Old 09-02-2007, 10:44 PM   #2
racer-x
2nd Gear Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: niagara
Posts: 154
Could be your computer, or simply a bad ground.
If you turned it over and flooded it, beware.... you will flood the cylinders with gas, it will mix with your oil, and you will start to wear your rings, get blow by and your engine will be toast.
Change your oil before you start driving it !!!!!!!!

By the way, platinum plugs will cause issues - stick with OE Bosch.
racer-x is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2007, 02:19 AM   #3
El Gato Liso
6th Gear Member
 
El Gato Liso's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Brampton
Posts: 3,104
even if they are bosch platinum?
El Gato Liso is online now   Reply With Quote
Old 09-03-2007, 04:38 AM   #4
Eurostyle
MaXsponsor
 
Eurostyle's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Milton
Posts: 14,947
Its very good that you are making an effort, but when it takes 4 days to change a slave and plugs, i think its time to bring the car to a shop. Electrical problems can be SO many, you will spend weeks diagnosting it. Save youreself the headaches, bring it to Bimmersport and get it done...
__________________
BIMMER HEAVEN
Specialized in BMW recycling, all OEM used parts
Up to 90% off new cost!!!
Most models E30 E36 E46 E90 E92 E93 E34 E39 E60 E32 E38 E65 E66 X3 X5 M3 M5 Z4


Call 11-8PM 416 821-2578
New inventory daily. 50+ cars in stock!
Eurostyle is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2007, 11:45 AM   #5
El Gato Liso
6th Gear Member
 
El Gato Liso's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Brampton
Posts: 3,104
Quote:
Originally Posted by Eurostyle View Post
Its very good that you are making an effort, but when it takes 4 days to change a slave and plugs, i think its time to bring the car to a shop. Electrical problems can be SO many, you will spend weeks diagnosting it. Save youreself the headaches, bring it to Bimmersport and get it done...
seei would do that but i cannot

because
a) car still not legal, so i cant get it over to BMWSport,
b) making this a learning experience

and the maser clutch cylinder took me less than 1 day, and the plugs took me 10 mins. i meant 4 days AFTER i did all that shit haha

but ya if alllll comes to all....ill forfit and get this done professionaly....but just not yet/1
El Gato Liso is online now   Reply With Quote
Old 09-03-2007, 08:00 PM   #6
El Gato Liso
6th Gear Member
 
El Gato Liso's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Brampton
Posts: 3,104
OK
problem solved...the fuse was blown -_-
El Gato Liso is online now   Reply With Quote
Old 09-23-2007, 10:02 AM   #7
2slow4door
2nd Gear Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Brampton, ON
Posts: 66
Send a message via MSN to 2slow4door Send a message via Yahoo to 2slow4door
wow
2slow4door is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.