Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > General > General Discussion
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 09-17-2012, 10:07 PM   #1
Jim .E.
E90 n00b
 
Jim .E.'s Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Brampton
Posts: 6,656
I washed my car...now I have an issue...

So I washed my car...and well...disaster. My trunk wont open and several lights aren't working but the bulbs are fine :S.

I will begin by saying I know it's a common issue where people have forgot to check the trunk lock switch in the glove box, however, that is not the case.

The issue I'm having is I washed the car as I normally would at a coin-op. Proceeded to hand dry the car at which point everything was working correctly. As soon as I started the car, I got the following CC-ID error codes:
123
133
371
Trunk open

The car is suggesting the whole driver side of the trunk loom has malfunctioned; which is exactly the case as my whole driver side inner tail lamp doesn't work (reverse light, inner light) and license plate lights or trunk lock switch (I can open with key).

My brake lights work perfectly fine, left and right. My passenger side inner lights work fine as well as reverse.

I checked the loom from the trunk and it seems okay as I can't find any frayed wires; maybe I'm not looking hard enough? I dont know.

So I thought I'd check the fuses (2, 19, 31, 32, 33, 52, 53, 12, 7) but all were perfectly fine.

Any help would be great, it's a 07 E90
__________________
Jim .E. is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 10:13 PM   #2
BmW1819
6th Gear Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Pickering
Posts: 2,828
Broken wire in the trunk harness
BmW1819 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 01:36 AM   #3
Junaid
4th Gear Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Posts: 670
Quote:
Originally Posted by BmW1819 View Post
Broken wire in the trunk harness
This. Common issue with E46 and i'm sure it's probably the same thing with the e90's
__________________


Needs more mods
Junaid is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 08:49 AM   #4
Dinanstu
3rd Gear Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Toronto, Canada
Posts: 332
Not a fan of high pressure guns to wash cars...
__________________
Now for the supercharger....
Dinanstu is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 02:49 PM   #5
mandeepbain
1st Gear Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Location: canada
Posts: 8
O man that sucks. I would definitely go with what bmw1819! Good luck buddy!
mandeepbain is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 03:35 PM   #6
Jim .E.
E90 n00b
 
Jim .E.'s Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Brampton
Posts: 6,656
yea it was a frayed wire:



soldered it and everything good as new.
__________________
Jim .E. is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 04:27 PM   #7
HavocSteve
6th Gear Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Toronto
Posts: 1,840
Glad that was a ez fix
__________________
HavocSteve is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Maxbimmer Copyright 2001 - 2014