maXbimmer Forums

maXbimmer Forums (http://www.maxbimmer.com/forums/index.php)
-   E30 (1983 - 1991) (http://www.maxbimmer.com/forums/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Engine cranks but no start (http://www.maxbimmer.com/forums/showthread.php?t=159647)

aviator 09-05-2013 11:36 PM

Engine cranks but no start
 
So this car I looked at the starter cranks it strongly but it won't fire. Plenty of gas [you can smell it]. I'm thinking ignitor/distributor issue... any thoughts?

Idiot lights over head indicate brake lamp and coolant level issue [coolant tank is half full +/-] doubt that has anything to do with it.
Lower service interval indicator "inspection" light is on... would that affect starting?

obc display is dead and since car cranks doubt it is a code issue [batt was totally flat had to boost to try cranking so code should be nulified.

Fairly clean car otherwise... body is solid... only rust spots are two minor holes in upper edge of spare well... easily patched and a little surface rust on trunk floor [wiped some of it off by hand] POR will deal with that...

Bullet Ride 09-06-2013 08:47 AM

The inspection light doesn't do anything to the car.

First thing to do would be to check to see if there's any spark at all. If there's no spark, check the distributor cap and rotor, check the coil and wires and check the crank position sensor.

aviator 09-06-2013 10:30 AM

Quote:

Originally Posted by Bullet Ride (Post 1623403)
The inspection light doesn't do anything to the car.

First thing to do would be to check to see if there's any spark at all. If there's no spark, check the distributor cap and rotor, check the coil and wires and check the crank position sensor.

That's what I was thinking, I figured the light did'nt do anything. I'm guessing it's a spark issue. It has an accel coil on it and I've heard mixed reviews on them.


All times are GMT -4. The time now is 08:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.